Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

„Vučice“ savladale „Zečice“ i najavile uspešno proleće

Fudbalerke Crvene zvezde uspešno su odradile generalnu probu pred start prolećnog dela šampionata. Na terenu sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ crveno-bele „Vučice“ savladale su lidera hrvatskog šampionata ekipu ŽNK Osijek i time najavile lepše dane u nastavku šampionata.

ŽFK Crvena zvezda : ŽNK Osijek 3:2 (0:0)

Tradicionalni susreti beogradskih „Vučica“ i osiječkih „Zečica“ i ove zime su nastavljeni. Februara 2019. godine na našem najvećem stadionu dve ekipe su remizirale rezultatom 2:2, dok su prethodnog leta na igralištu Športskog centra „Mačkamama“ Osiječanke bile uspešnije ostvarivši trijumf rezultatom 3:1. Sada je došlo vreme i za revanš…

Obe ekipe su u meč ušle sa namerom da se nadigravaju, pa je samim tim publika mogla da uživa u fudbalu. Već u 3. minutu susreta nakon dodavanja Aleksandre Savanović u lepoj prilici se našla Neli Mbape, ali je njen udarac izblokiran i lopta je otišla u korner. Dva minuta kasnije ista igračica je oprobala udarac sa distance nakon dodavanja Mirele Tenkov, ali problema za čuvara mreže gostiju nije bilo.

Gošće su prvi put pripretile u 10. minutu susreta. Kombinovale su Martina Šalek i Izabela Lojna, ali se „desetka“ Osiječanki našla u ofsajd poziciji. Dva minuta kasnije beležimo lepu akciju u kojoj su učestvovale Andrijana Trišić, Mirela Tenkov i Jovana Aranđelović, ali je odbrana „Zečica“ u poslednjem trenutku uspešno reagovala. Samo minut kasnije i prva velika prilika za naše devojke. Nakon solo akcije Neli Mbape lopta je otišla u korner. Udarac sa ugla izvela je Jovana Miladinović, a najviša u skoku bila je Nikoleta Nikolić koja je fantastično loptu zahvatila glavom, ali je Karla Slanović bravuroznom intervencijom sprečila izvesni pogodak.

Izuzev pokušaja Mirele Tenkov sa distance u 17. minutu susreta, do isteka pola sata igre utakmica je ušla u mirniji tok gde se igra odvijala između dva šesnaesterca. Na isteku 30. minuta beležimo prodor Neli Mbape po desnom krilu, usledio je centaršut na drugu stativu gde je u punom trku loptu zahvatila Anđela Krstić, ali je njen udarac završio preko gola. Svakako sve je u ovoj situaciji odrađeno fudbalski.

Tri minuta kasnije pokušale su gošće dubinskim pasom da organizuju kontranapad, ali je naša golmanka Sara Cetinja pratila akciju, na vreme istrčala sa gola i otklonila opasnost. Pokušale su gošće u 34. minutu iz slobodnog udarca da učine nešto više, ali je lopta otišla visoko iznad prečke, da bi najbliže golu tokom prvog dela igre bile u 36. minutu. Lorena Balić je pokušala iz velike daljine da ugrozi Saru Cetinju koje je napustila gol liniju, ali na sreću stativa je sprečila vođstvo gošći.

Na samom početku drugog poluvremena crveno-bele su imale veliku priliku za pogodak. Neli Mbape je po ko zna koji put probila po desnom krilu, usledio je centaršut, ali je šut Mirele Tenkov zaustavila stativa.

Konačno u 50. minutu susreta zatresla se mreža Osiječanki. Anđela Krstić se izborila za korner koji je izvela Aleksandra Savanović. Na loptu koja je išla na prvu stativu krenule su golmanka Karla Slanović, ali joj je saigračica Lara Lučić zasmetala, lopta je stigla do Nikolete Nikolić koja se samo „pokonila“ za – 1:0.

Dva minuta nakon vodećeg pogotka viđena je velika greška delioca pravde. Anđela Krstić je po levom krilu „promešala“ odbranu gošći, usledio je centaršut koje je Martina Šalek zaustavila rukom. Jedanaesterac koji su svi videli izuzev glavnog sudije koja je samo pokazala da se igra nastavi.

Usledio je period igre koji je pripao gošćama. Mnogo angažovanije su krenule ka našem golu i kao plod takve igre usledilo je nekoliko prilika koje su pokazale da će naš stručni štab morati još da radi na uigravanju defanzivne linije tima. „Zečice“ su u 57. minutu iskoristile nepažnju naše odbrane. Sara Cetinja je uspela da zaustavi prvi udarac ka golu, ali se lopta odbila do Lorene Balić koja ju je rutinski sprovela u mrežu – 1:1.

U 59. minutu susreta trener Slaviša Čula je izvršio jedinu izmenu na meču. Aleksandra Savanović je izašla iz igre, a na teren se nakon jednomesečne pauze usled povrede vratila Jovana Stojanović.

Lepu akciju naše ekipe nakon kornera beležimo u 61. minutu susreta. Andrijana Trišić je izvela korner, usledilo je kratko dodavanje ka Jovani Aranđelović, ova joj je vratila loptu, a popularna Njanja je uputila idealan centaršut. Najviša u skoku bila je Anđela Krstić i loptu sprovela u gornji desni ugao osiječkog gola – 2:1.

Do novog pogotka crveno-bele su mogle da stignu dva puta u samo dva minuta. Prvo se Jovana Stojanović u 64. minutu našla u idealnoj prilici, ali je njen udarac iskosa sa leve strane golmanka Osijeka krajnjim naporom zaustavila, da bi minut kasnije nakon filingratske akcije Anđele Krstić, Jovane Stojanović i Andrijane Trišić lopta stigla do Mirele Tenkov, ali je lopta nakon njenog udarca završila tik pored stative.

Akciju iz fudbalskih udžbenika gošće su izvele u 74. minutu. Izabela Lojna je odigrala dva dupla pasa sa saigračicama i u samo nekoliko dodira izbila sama ispres Sare Cetinje koja ništa nije mogla da učini – 2:2.

Pet minuta nakon izjednačenja Anđela Krstić je stvorila idealnu priliku za Neli Mbape, ali je ona sa 12-13 metara šutirala preko gola. Samo minut nakon ove šanse mogle su i gošće do trećeg pogotka, ali je možda i najbolja u crveno-belom dresu na današnjoj utakmici, Anđela Krstić uspela u poslednjem trenutku da izblokira udarac.

Ono što je propustila u 79. minutu, Neli Mbape je nadoknadila u 82. Andrijana Trišić je uposlila Jovanu Stojanović, ova predala loptu Mireli Tenkov koja je idealno uposlila Zvezdinu Kamerunku koja je utrčala u šesnaesterac gošći i rutinski zatresla mrežu – 3:2.

Bio je to i konačan rezultat susreta, a do isteka 90. minuta beležimo i priliku u kojoj se našla Mirela Tenkov, ali je sudijska trojka, koja je pokazala u nekoliko navrata nesigurnost u donošenju odluka, dosudila ofsajd poziciju.

„Vučice“ su ostvarile veoma važnu pobedu koja će im svakako mnogo značiti na psihološkom planu pred start šampionata koji je zakazan za naredni vikend kada će u Beogradu gostovati fenjeraš superligaškog karavana, ekipa Požarevca.

ŽFK Crvena zvezda: S. Cetinja, A. Šćepanović, J. Miladinović, N. Nikolić, A. Krstić, M. Vasović, A. Trišić, A. Savanović (od 59` J. Stojanović), N. Mbape, J. Aranđelović, M. Tenkov. Trener: Slaviša Čula

Izvor (foto): mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama