Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Penal raspršio san o trofeju

Drugog dana 6. Međunarodnog turnira prijateljstva – Pljevlja 2019. odigrani su mečevi za plasman. Osam najboljih ekipa od ranog jutra krenulo je u borbe za veliko finale prestižnog turnira.

Crveno-bele devojke su na parket izašle od 9:30 časova u jednom od dva susreta koji su smatrani najneizvesnijim četvrtfinalnim duelima. Protivnice, ekipa ŽNK Neretva iz Metkovića prethodnog dana je bila ubedljiva u duelima sa Lokomotivom iz Brčkog i Brotnja iz Čitluka pa se na parketu SC „Ada“ očekivala velika borba. Međutim, „Vučice“ su golovima Jovane Miladinović u 18`, Jovane Aranđelović u 21`, Jovane Stojanović u 23` i Aleksandre Savanović u 25. minutu susreta stigle do ubedljivog trijumfa 4:0 i plasmana u polufinale turnira.

Tri sata kasnije naše fudbalerke su ponovo izašle na teren i u borbi za veliko finale sastale se sa ekipom ŽFK Lokomotiva iz Brčkog koja je u prethodnoj rundi eliminisala SNK „Emina“ iz Mostara nakon izvođenja penala. Odlično su „Vučice“ ušle u susret pa su već nakon devet minuta igre imale prednost od 2:0, a u listu strelaca su se upisale Andrijana Trišić i Jovana Aranđelović. Kada su vrlo brzo Nikolina Milović i Aleksandra Savanović još dva puta tresle mrežu ekipe iz Brčkog činilo se da ubedljiv trijumf na pomolu, ali pad koncentracije u finišu meča, kao i verovatno želja da se snaga sačuva za odlučujući dvoboj, omogućile su devojkama sa severa BiH da golovima Nikoline Vujadin smanje rezultat na 4:2.

Veliko finale bilo je zakazano za 13:30 časova. Ekipe Crvene zvezde i Zemuna, koje su i najviše pokazale tokom prethodna dva dana, više nego zasluženo odlučivale su o trofeju. Od samog starta viđena je bespoštedna borba. Gornjovarošanke su stigle do gola već u 4. minutu kada je Mina Čolić matirala Jovanu Petrović. Ipak, crveno bele četiri minuta kasnije stižu do poravnanja, a strelac gola bila je Andrijana Trišić. Do kraja susreta promene rezultata nije bilo i pored velikog broja prilika na obe strane, pa su u nosiocu trofeja odlučivali penali. U prve dve serije izvođači su bili stoprocentni, a golove za našu ekipu postigle su Anđela Krstić i Jovana Stojanović. U trećoj, poslednjoj seriji Aleksandra Savanović nije uspela da matira golmanku Zemuna i trofej je otišao put Gornje Varoši.

ŽFK Crvena zvezda je tokom dvodnevnog turnira u Pljevljima odigrala pet mečeva i ostvarila tri pobede i po jedan remi i poraz. Ostvaren je gol koeficijent 20:9 računajući i penal seriju u finalu. Najbolji strelac ekipe je Aleksandra Savanović sa šest postignutih pogodaka, s`tim što se mora naglasiti da je imala i dva neiskorišćena penala. Četiri puta u listu strelaca upisala se Jovana Aranđelović, tri gola dala je Andrijana Trišić, dok su se Anđela Krstić i Jovana Stojanović po dva puta radovale postignutim golovima. Neli Mbape, Jovana Miladinović i Nikolina Milović su po jednom zatresle mrežu.

– Eliminaciona faza turnira:
Četvrtfinale:
ŽFK Zemun (Srbija) – ŽFK Tiverija Strumica (Severna Makedonija) 2:0
(N. Batinić 17`, M. Čavić 25` ; /)
ŽNK Neretva Metković (Hrvatska) – ŽFK Crvena zvezda Beograd (Srbija) 0:4
(/ ; J. Miladinović 18`, J. Aranđelović 21`, J. Stojanović 23`, A. Savanović 25`)
ŽFK Breznica Pljevlja (Crna Gora) – ŽNK Olimpija Ljubljana (Slovenija) 1:2
(M. Gradinović 22` ; A. Milović 9`, M. Suhoveršnik 14`)
ŽFK Lokomotiva Brčko (Bosna i Hercegovina) – SNK „Emina“ Mostar (Bosna i Hercegovina) 1:1 – 3:2
(M. Damjanović 14` ; D. Dragica 12`)
Polufinale:
ŽFK Zemun (Srbija) – ŽNK Olimpija Ljubljana (Slovenija) 2:0
(M. Čavić 14`, L. Čolić 22` ; /)
ŽFK Crvena zvezda Beograd (Srbija) – ŽFK Lokomotiva Brčko (Bosna i Hercegovina) 4:2
(A. Trišić 4`, J. Aranđelović 9`, N. Milović 12`, A. Savanović 18` ; N. Vujadin 22`, 23`)
FINALE:
ŽFK Zemun (Srbija) – ŽFK Crvena zvezda Beograd (Srbija) 1:1 – 3:2
(M. Čolić 4` ; A. Trišić 8`)

– Konačan plasman:
1. ŽFK Zemun (Srbija)
2. ŽFK Crvena zvezda Beograd (Srbija)
3. ŽNK Olimpija Ljubljana (Slovenija)

– Najbolja igračica turnira: ČAVIĆ Mina (ŽFK Zemun)
– Najbolja golmanka turnira: ŠIPETIĆ Andrea (ŽFK Zemun)
– Najbolji strelac turnira: SAVANOVIĆ Aleksandra (ŽFK Crvena zvezda Beograd)
– Najmlađa igračica turnira: BAMBUR Lejla (ŽFK Breznica Pljevlja)

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama