Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Moji momci imaju karakter

Izvor: FK Crvena zvezda

Trener Vladan Milojević je pred gostovanje Zemunu (nedelja, 13 časova), u okviru 11. kola Superlige Srbije, rekao kako veruje u karakter svojih igrača.

 

– Po povratku iz Pariza i pred reprezentativnu pauzu faktički tek ćemo dan pre meča imati trening na kojem ćemo videti situaciju što se tiče igrača. Za Zemun imam samo reči hvale, to je ekipa koja se u smiraj prelaznog roka pojačala jako dobrim pojedincima iz inostranstva, pre svih mislim na Lukića, Živkovića i Trajkovića. Imaju dosta kvaliteta, iz meča u meč podižu formu i uz mlade snage su jako dobar protivnik koji može mnogo u prvenstvu – rekao je Milojević.

Trener šampiona Srbije veruje u svoje adute za ovo gostovanje.

– Mi ćemo se pripremtii na najbolji mogući način za tu utakmicu i bez obzira što na neke igrače nećemo moći da računamo, imam poverenje u moje igrače i bićemo spremni za utakmicu.

Zvezda se posle meča 2. kola Lige šampiona i duela sa Pari Sen Žermenom vraća na superligaški kolosek.

– Nisu bodovi protiv Zemuna unapred upisani. Nikome nije prijatno posle izgubljene utakmice, ali što pre dignete glavu i prevaziđete poraz, to ste jači i veći. Zato su profesionalci. Dobro je što u fudbalu uvek ima naredna utakmica i sve misli se odmah usmere na nju. Kao što ne možete mnogo da se radujete posle pozitivnih rezultata, tako i posle poraza nema vremena da se misli na njega. To je veličina karaktera i profesionalizma, a moji momci verujem da imaju karakter, to su više puta pokazali.

Milojević se osvrnuo i na učešće omladinaca Crvene zvezde u Ligi šampiona.

– Izuzetno sam ponosan što smo omogućili našim mladim igračima da mogu da se suprotstave takvim ekipama. Čestitao bih i treneru Bratislavu Živkoviću i svim igračima u omladinskoj selekciji. Jako je lepo videti da putujemo zajedno istim avionom, oni su svetla budućnost Zvezde i od njih ih se očekuje da kasnije nastave sa uspesima. Velika je stvar da igraju sa gigantima kao što su PSŽ, Liverpul i Napoli. Odigrali su dobro u Parizu, rezultat ne pokazuje stvarno stanje na terenu, ali to je za njih veliko iskustvo. Morate kao mlad igrač da prođete određene faze, ovo takmičenje će im mnogo značiti, kao i Crvenoj zvezdi.

Kadrovska situacija pred duel 11. kola Superlige nije idealna, pošto Milojević neće moći da računa na sve igrače.

– Ričmond Boaći je počeo da trenira, videćemo još kakva je situacija sa njim. Vujadin Savić sigurno neće igrati protiv Zemuna, obnovio je tu povredu, ali je dobro što ide reprezentativna pauza i verujem da će se brzo vratiti. Ima još problema usled prehlade i virusa, pa ćemo više znati posle treninga – završio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама