Историја Сећања Фудбал Фудбал Фудбал/Вести

Сећање на победу над Наполијем

Извор: ФК Црвена звезда

Црвена звезда је давне 1966. године први и једини пут до сада одмерила снаге са италијанским Наполијем у Митропа купу. Као победник из двомеча изашли су београдски црвено-бели.
На домаћем терену фудбалери Црвене звезде савладали су италијанску екипу са 2:0 головима Стевана Остојића и Бранимира Вратњана. У Напуљу је меч завршен резултатом 2:1 за домаћине, а гол за нашу екипу постигао је поново Остојић, херој тог двомеча.

– Хероја има увек, тада сам био ја, после неки други моји саиграчи. Антонијевић, Лазаревић, Аћимовић, Караси, Јанковић, Павловић, Дојчиновски, поготово Џајић… Све су то били велики фудбалери и увек је неко одиграо веома добро и допринео победи Звезде и да се заједно радујемо – рекао је Остојић и наставио да се присећа двомеча са Наполијем:

– Посебно памтим меч који смо одиграли у Београду. То је била велика утакмица, а мени прва у Црвеној звезди и успео сам да постигнем гол. Памтим акцију која је претходила голу, преко десне стране лопта је одскочила приликом центаршута и ја сам у паду главом успео да је проследим у мрежу. Сваки гол сам прослављао дижући руке, тако је било и тада и трчао сам ка центру игралишта.

Победа је за сваког звездаша неописив осећај.

– Тај осећај је увек исти, буде ти драго због поготка, а још драже што је Црвена звезда победила и најдраже што је прошла даље.

Атмосфера је и пре 52 године на Маракани била феноменална, а ништа мање не очекује се ни у уторак на старту групне фазе Лиге шампиона.

– Што се тиче атмосфере на Маракани, био је пун стадион. Мислим да је та генерација, од 1966. до 1971. године, имала највише утакмица са пуним трибинама и тада нису сва места била седећа, већ се стајало на северу и југу, и могло је да буде 100.000 гледалаца. Звезда је у историји увек имала велике утакмице. И та наша са Наполијем спада у ред тавких. Ти мечеви су изузетно важни, тако ће бити и сада са Наполијем. Надам се најбољем зато што видим да цео клуб дише својим плућима и сви дишемо једнаком брзином. Поштујемо се и ценимо, и то ми даје снагу да могу да верујем да Звезда има шансе да победи Наполи у Београду – закључио је Остојић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама