Фудбал Фудбал/Вести

Milojević: Očekujem spektakl, ne plašimo se nikoga

 

FOTO: CZBG, Radovanović D.

Na konferenciji za medije pred meč 1. kola protiv ekipe Napolija prisutnim novinarima se obratio Vladan Milojević. On je istakao da je Crvenoj zvezdi mesto u Ligi šampiona, te da veruje u svoje igrače i da očekuje u utorak pravi spektakl.

– Došli smo do utakmice koji svi jedva čekamo. Kako je najaviti ili šta nam ona znači? Znači nam mnogo, Zvezda je mnogo veliki klub, što se tiče same istorije, navijača i svih ljudi koji vole Crvenu zvezdu. Ova generacija je napravila ogroman uspeh i uspeli smo ono što smo hteli mi sami u svlačionici, da ponovo probamo da vratimo Zvezdu na puteve stare slave i tamo gde apsolutno zaslužuje da bude veliličnom koju ima – kaže Milojević.

Trener Zvezde se prisetio i reči kolege Karla Anćelotija, trenera Napolija, koji je na zanimljiv način opisao šampiona Srbije u grupi C.

– Želeli smo Ligu šampiona i uradićemo sve što je do nas da ne stanemo na ovome. Igramo u grupi u kojoj smo, citiraću kolegu Karla Anćelotija, o kome ne treba trošiti reči kao čoveku i treneru, koji je simpatično rekao šta misli o Zvezdi: „To je jedan fascinantan autsajder“. Hteli smo da vidimo tu Ligu šampiona i možemo da se pohvalimo da smo jedini iz regiona u krugu najboljih evropskih klubova, što nije bilo ni malo lako postići.

Milojević je dodao i šta očekuje o same utakmice na premijeri u Ligi šampiona, kao i šta želi od momaka na terenu Maraken.

– Čeka nas teška utakmica o kojoj ne treba posebno pričati. Spremićemo se kao i za sve ostale do sada. Motivisani smo i jedva čekamo početak meča, da igramo sa takvim veličinama. Imam veliko poverenje u moje igrače i drago mi je što će u utorak sve biti u ritmu Crvene zvezde i Srbije, verujem da nas čeka spektakl i jedna lepa utakmica. Uz veliko poštovanje prema rivalima, ne plašimo se nikoga. Daćemo sve od sebe, borićemo se uz podršku naših navijača i neka bude kako mora. Važno je što smo deo evropskog krema, ali ne bih voleo da budemo samo puki učesnici – naglasio je trener Zvezde i posebno istakao jednu želju za takmičenje u eliti.

– Moramo da budemo krajnje iskreni, često sanjamo, a od dolaska u Zvezdu moji igrači i ja smo verovali da možemo da napravimo dosta dobrih stvari. Istina je da su igrači imali brojne ponude, ali su pokazali ogromnu ljubav prema Crvenoj zvezdi pošto su odlučili da ostanu. Ekonomski smo mala zemnja naspram giganata u grupi i svi znamo koliko bitnu ulogu igra novac u fudbalu danas. Nećemo se sigurno zaustaviti na ovome, trenirali smo i borili se da ovo dostignemo, sada nam preostaje da ostvarene snove živimo u stvarnosti. Nisam neko ko daje velika obećanja, ovo je jedna od dobrih stvari koje su nam se dogodile.

Milojević je govorio i o tome što će imati priliku da predvodi šampiona Srbije protiv ekipe na čijoj klupi sedi Karlo Anćeloti.

– Izuzetno poštujem gospodina Karla Anćelotija, on je jedan od najboljih trenera ne samo u Evropi, već i na svetu. To pokazuje njegova karijera, klubovi i svi trofeji koje je osvojio. Da li sam mlad ili star, zavisi, ali sam čovek koji voli da uči. Dosta toga sam naučio od gospodina Anćelotija do sada i imaću priliku da vodim ekipu protiv njegove, što je izazov za mene da mogu da napredujem, kao što kažem i da igrači napreduju protiv tako velikih rivala na terenu. Nadam se da će biti mnogo stvari koje ću moći da naučim od takve veličine kakva je Karlo Anćeloti.

Trener Zvezde se osvrnuo i na kadrovsku situaciju, odnosno podršku koju njegov tim dobija od Zvezdinih legendi poput Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića.

– Situacija je bolja nego što je bila sa El Farduom Benom, ali videćemo… Jako sam siguran u sebe, znam kako ćemo se suprotstaviti Napoliju. Takođe, meni lično, stručnom štabu i timu sigurno da mnogo znače reči takve dve veličine, koje su bili tvorci čuvene generaije Crvene zvezde upisane u anale. Nisu nam podršku pružili samo pred ovu utakmicu, gospodin Džajić je svakodnevno uz nas. Vidi se da su sve legende bitne za nas, izuzetno ih poštujemo i svaki njihov savet izaziva veliki respekt kod mojih igrača, i to mi je vrlo drago. Morate da poznajete istoriju kluba, to vidim kod mojih igrača i onda mogu dosta dobrih stvari da naprave.

Iako će Zvezda biti u vrlo teško grupi, u kojoj su pored Napolija još i Pari Sen Žermen i Liverpul, Milojević je naglasio:

– Ne postoji bilo ko koga se plašimo, ne bismo ni izlazili na teren da je tako. Ne postoji slabo mesto u ekipi Napolija koja pravi ozbiljne rezultate, bila je na pragu osvajanja Skudeta, a znamo koliko je Serija A jako takmičenje. Napoli je jedan od favorita za titulu u Italiji i ove sezone. Mi ćemo igrati kao i do sada, ne plašimo se nikoga. Jednostavno, poštujemo protivnika, ali ćemo probati da budemo ono što mi jesmo.

Trener šampiona Srbije se još jednom osvrnuo na plej-of i dvomeč za pamćenje sa Salcburgom, odnosno na pritisak koji nosi njihov posao.

– Na ovakvom nivou ne smete imati prazan hod, samo nekoliko minuta može da vas košta na vrhunskom nivou. Ni protiv Napolija ne bi trebalo da imamo trenutke dekoncentracije, jer se to lako kažnjava. Svaka utakmica je nama iskustvo više. Samo nekoliko igrača je igralo u Ligi šampiona, ostali su prvi put prošle sezone igrali Ligu Evrope. Srećan sam što imam vrlo pametne momke, spremni su da uče, rasli smo iz meča u meč i mislim da smo dosta pouka izvukli iz meča sa Salcburgom što će nam pomoći i protiv Napolija. Neko sam ko je potisnuo pritisak bilo kakve vrste, razmišljam na drugačiji način i mislim samo o mojoj ekipi da sa stručnim štabom spremimo sve na najbolji mogući način za predstojeći izazov. Pritisak je samo sastavni deo našeg posle i o tome ne treba ni pričati. Srećni smo i ponosni što smo doveli gigante u našu zemlju, i smatram da ćemo predstavljati divnu Srbiju i divan Beograd, da ćemo se prikazati kao dobri domaćini, a naši navijači u najboljem svetlu, jer prave najbolji ambijent. Nikada neću bežati od odgovornosti, na igračima je samo da uživaju.

Milojević je prethodnih dana imao priliku da porazgovara i sa Sinišom Mihajlovićem, koji je godinama igrao u Italiji, a sa klupe je i predvodio brojne klubove sa Apenina.

– Čuo sam se sa Sinišom Mihajlovićem i razmenili smo nekoliko podataka oko fudbalskih stvari, ali ne bih ulazio u detalje. Javno bih mu se zahvalio na svim savetima koje sam dobio od njega – završio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама