Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda uspešna i protiv Antverpa

Autor: CZBG Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa pobedama u predsezoni. Ovoga puta savladan se belgijski Antverp i to posle velikog preokreta. Izabranici Milana Tomića trijumfovali su rezultatom 83-77, iako su u jednom trenutku imali zaostatak od čak 20 poena. Međutim, serijom 26-2 crveno-beli su preokrenuli rezultat i na kraju ostvarili još jedan trijumf.

Ono što odmah zapada za oko jesu procenti šuta za dva poena košarkaša Zvezde. Na prethodnom meču protiv AEK-a, pored kontrole skoka, upravo je taj segment bio presudan za pobedu. Tada su izabranici Milana Tomića šutirali za dva vrlo dobrih 71%. Ovoga puta procenat je nešto slabiji, ali je to opet solidnih 61%. Ostali parametri su bili manje-više izjednačeni. Zvezda je zabeležila tri asisntecije više, dok su košarkaši Antverpa imali u konačnom zbiru jednu više uhvaćenu loptu, zahvaljujući za nijansu boljem ofanzivnom skoku.

Što se tiče individualnih učinaka, u  redovima pobedničke ekipe treba istaći Džoa Raglanda. Uz 17 poena dodao je i 8 asisntecija, jednu ukradenu loptu, ali i pet izgubljenih. Radio je Džo ono što ga kroz čitavu karijeru i odlikuje – postizanje koševa sa vrlo dobrim procentima šuta za tri poena (4/7 danas, 57%). Odličan je bio i Majkl Odžo. Doskorašnji centar Zvezdinog razvojnog tima ostvario je dabl-dabl učinak, ubacivši 13 poena i ostvarivši deset skokova uz čega su tri bili ofanzivni. Pored toga, valja napomenuti da su dvocifreni bili i Boriša Simanić (11 poena, bez promašaja za dva poena – 5/5) i Ognjen Dobrić (deset poena). U redovima poražene ekipe najefikasniji je bio Paris Li, ubacivši 22 poena. Pratio ga je Denis Donkor sa 12 poena i tri asisntecije, a dvocifreni su bili i Sanders (deset poena), kao i odlični Tejt (deset poena, osam skokova).

Poslednji test pred novu sezonu košarkaše Zvezde očekuje u petak, kada će puleni Milana Tomića snage odmeriti sa ekipom Nižnjeg Novgoroda. Meč je na programu u petak od 19 časova, kada će navijači imati prilike da pozdrave svoje ljubimce i podrže ih pred start sezone.

Milan Tomić: Najbolja pripremna utakmica do sada

”Najbolja ”termin utakmica” u pripremnom periodu do sada. Sa naše strane kvalitetnija u poslednjih 12 minuta, nego u prethodne tri utakmice u kojima smo slavili i po 30 razlike. Nisu merilo prve tri utakmice u pripremnom periodu. Mi treba da odigramo kada krene sezona na nivou koji sam video u poslednjoj četvrtini duela sa Antverpenom”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама