Фудбал Фудбал/Вести

IN MEMORIAM: Božidar Cerović

Izvor: FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obaveštava javnost da je u 71. godini preminuo potpredsednik Upravnog odbora Crvene zvezde prof. dr Božidar Cerović.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je od 1993. godine radio kao redovni profesor, dok je u našem klubu obavljao funkciju potpredsednika Upravnog odbora.

U Crvenu zvezdu došao je kao mladić, zajedno sa aktuelnim predsednikom Svetozarom Mijailovićem. Kao pravi zvezdaš, zaljubljenik u crveno-bele boje, dečko željan dokazivanja utabao je svoj put u našem najuspešnijem klubu.

Godine 1987. izabran je za predsednika Izvršnog odbora. Bio je deo najvećeg klupskog uspeha. Učestvovao je u kreiranju onoga što podrazumevamo pod nazivom „petogodišnji plan“, čije je sprovođenje dovelo do osvajanja titule šampiona Evrope i sveta.

I sada je, svojim marljivim i predanim radom, još jednom učestvovao u velikom uspehu našeg kluba na evropskoj sceni, prvo plasmanu u Ligu Evrope, a sada i u Ligu šampiona. Gospodin Cerović je dao veliki doprinos svojim znanjem i iskustvom.

Trudio se da svoju ljubav prema Crvenoj zvezdi prenese i na svoje studente, pa je tako naš klub bio čest i rado viđen gost na Ekonomskom fakultetu.

Komemoracija će biti održana u četvrtak, 13. septembra, od 11 časova u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, dok je sahrana zakazana za petak, 14. septembar, od 13:30 na Novom groblju.

FK Crvena zvezda porodici i prijateljima Božidara Cerovića izražava najiskrenije saučešće.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама