Фудбал Фудбал/Вести

El Fardu golgeter Ben

Izvor: FK Crvena zvezda

El Fardua Bena gotovo uvek ćete videti nasmejanog i taj veseli momak sa Komorskih Ostrva je prvi među jednakima u crveno-belom dresu od početka sezone.

540-ben-0509.jpg

Iskusni, 29-godišnji napadač kao da je rešio da u velikom stilu započne jednu od najboljih sezona u karijeri. Otkako je u januaru ove godine stigao na Maraknu prošao je period adaptacije i onda je počeo da se prikazuje u najboljem svetlu.

To se možda najbolje ogleda i kroz brojke, a one su impozantne od početka sezone. Ben je do sada upisao dve asistencije i postigao čak devet golova na svega 11 utakmica koliko je odigrao od mogućih 14, i prvi je strelac šampiona Srbije.
Naravno, posebno se pamte dva zlata vredna pogotka na gostovanju Salcburgu, kojima je uz pomoć asistenta Miloša Degeneka i fanatičnu borbenost svih saigrača, dao ogroman doprinos ulasku Zvezde u Ligu šampiona.

Seriju je započeo na ovosezonskoj premijeri na stadionu „Rajko Mitić“, pošto je zatresao mrežu Spartaksa iz Jurmale (2:0), u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a nastupio je i u prvom susretu završenom bez golova.

Usledio je dvomeč sa Suduvom i protiv litvanskog tima je najpre upisao asistenciju (3:0), da bi se u revanšu upisao u strelce u trijumfu od 2:0.

Kao da je to bilo Benu dovoljno da se zagreje i zablista protiv Spartaka iz Trnave. Protiv Slovaka je na Marakani postigao jedini gol za Zvezdu (1:1),  dok je u gostima pogotkom doneo produžetke i onda asistirao Nemanji Radonjiću za prolaz dalje.

I na domaćoj sceni je uspeo da zatrese mrežu. Učinio je to protiv niškog Radničkog (2:0), pa je učestvovao u remiju 0:0 sa Salcburgom, onda je bez učinka odigrao 20 minuta protiv Čukaričkog i na red je došao možda i meč karijere u Salcburgu.

Dva gotovo preslikana gola, dva pogotka koja će zauvek ostati upisana u crveno-beloj istoriji, za ulazak u Ligu šampiona i uspeh koji će se pamtiti.

Nije imao nameru da se zaustavi, već je sa dva gola dao značajan doprinos i pobedi nad Vojvodinom sa 4:1 u poslednjem meču pred reprezentativnu pauzu. Dakle, devet pogodaka i dve asistencije na osam utakmica, dve su završene 0:0 i na jednoj je proveo na terenu samo 20 minuta – ukupno 11 ovosezonskih nastupa i čini se da je Ben teško mogao bolje.

Fenomenalan učinak ofanzivca još impresivnijim čini podatak da je do sad pretrčao u proseku 11.700 metara po meču, po čemu je u vrhu crveno-belog tima.

Zato bi ovom momku sa pravom uz ime moglo da piše El Fardu golgeter Ben.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама