Фудбал Фудбал/Вести

Čaušić – Hoću duplu krunu

Izvor: FK Crvena zvezda

Zvezdino dete Goran Čaušić jedno je od tri poslednja pojačanja u samom finišu letnjeg prelaznog roka i po povratku na Marakanu rekao je šta mu je najveći cilj u crveno-belom dresu.

 

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela najpre je predstavio 26-godišnjeg vezistu.

– Uvek mi je zadovoljstvo kada dođe igrač koji će pojačati Crvenu zvezdu, a posebno kada je to neko ko je prošao našu omladinsku školu. Čaušića smo hteli i prošle godine, razgovarali smo sa njim, i onda smo ponovo pričali sa njim u junu. Tada smo pružili ruku i obećali da će se njegov povratak deisiti ove godine. Dolazi u pravom trenutku, onda kada Zvezda igra Ligu šampiona. Rođen je 1992. godine, igra na poziciji zadnjeg veznog, može i ofanzivnije, i verujem da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu – rekao je Mrkela.

Čaušić nije krio oduševljenje zbog povratka u klub u kome je ponikao.

– Hvala direktoru Mrkeli na lepim rečima i dobrodošlici. Zadovoljstvo mi je što sam došao u  Zvezdu, u kojoj sam proveo 12 godina… Najbitnije mi je da sam se vratio i to u možda najlepšem trenutku za Crvenu zvezdu – poručio je Čaušić.

Momak rođen u Beogradu jedva čeka da se pridruži novim saigračima na terenu.

– Jedva čekam prvi trening, tek je u četvrtak, pa ću morati još malo da sačekam. Daću maksimum da pomognem ekipi, imamo dobar fond igrača, igra se na tri fornta i biće teško, ali imamo minimum po dva dobra igrača na svakoj poziciji da iznesemo ovu sezonu. Konkurencija je mnogo bitna stvar, pošto nas čekaju borbe i u Superligi, i u Ligi šampiona, i u Kupu Srbije, pa je zato najvažnije da svako da svoj maksimum.

Čaušić je odlično upoznat sa radom trenera Vladana Milojevića, sa kojim je sarađivao u omladinskoj školi Crvene zvezde.

– Znam njegov rad i neće mi biti potrebno mnogo vremena da se adaptiram. Pričao sam sa trenerom Milojevićem i prošle godine i sada, rekao mi je da bi voleo ponovo da me vidi u Crvenoj zvezdi i to mi je bilo dovoljno. Vidi me na poziciji centralnog ili zadnjeg veznog, to su mesta na kojima mogu najviše da pružim. Uvek dajem maksimum i na treningu i na utakmicama, on je procenio tada da ja budem taj i dao mi je kapitensku traku u omladinskoj selekciji.

Novi vezista Zvezde istakao je i šta mu je najveća želja.

– Počeo sam da igram fudbal da bih osvajao trofeje sa Crvenom zvezdom, sada mi je najbitnije da osvojimo duplu krunu – naglasio je Čaušić.

On je na Marakanu došao iz Arsenala iz Tule, gde ga je trenirao Miodrag Grof Božović.

– Čestitao mi je na potpisu i poželeo sve najbolje. Imali smo sjajnih godinu dana u Rusiji i nadam se da ću u budućnosti opet imati priliku da sarađujem sa njim. Može se reći da mi je prošla bila jedna od boljih sezona u karijeri. Imali smo najbolji rezultat u istoriji kluba i sve je bilo lakše uz Grofa, zbog njega sam i prešao u taj klub.

Osvrnuo se i na rivale u Ligi šampiona – Pari Sen Žermen, Napoli i Liverpul, sa kojima će Zvezda igrati u C grupi.

– Ispratio sam samo rezultate Pari Sen Žermena, Napolija i Liverpula u prvenstvima, nisam ih gledao, jer sam se pakovao i imao neke obaveze pre dolaska u Beograd. Svi dobro znamo kakve su to ekipe imaju i ne treba trošiti reči o njima. To će biti spektakl, ljudi u Srbiji su dugo čekali da takvi timovi dođu na Marakanu. Nadam se da možemo protiv njih – završio je Čaušić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама