Фудбал Фудбал/Вести

Terzić: Idemo samo napred

Izvor: FK Crvena zvezda

Druga u nizu jesen u Evropi, ovaj put na najatraktivnijoj sceni, uspeh je koji san svakog Zvezdaša pretvara u javu. Borbena četa Vladana Milojevića za remi i plasman u grupnu fazu Lige šampiona dobila je čestitke sa svih strana sveta, a među prvima im je priznanje odao generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.
540-terzic-3008.jpg

– Loše smo ušli u utakmicu, gol je tokom prvog poluvremena visio u vazduhu. Na kraju smo zasluženo primili pogodak, čak nas je Borjan spasao da do odmora ne gubimo i većim rezultatom. Drugi pogodak nas je trgnuo, svi koji su me zvali komentarišu da je penal prestrogo dosuđen, ali nema veze. Pokazali smo karakter, malo nas je i sreća pogledala, ali smo je definitivno zaslužili. Posle toliko godina da fortuna pogleda i Zvezdu – zadovoljno je istakao Terzić.

Eliminacijom Salcburga crveno-beli su obezbedili još najmanje šest duela protiv najboljih klubova Starog kontinenta. Novi izazovi nameću burne trenutke u poslednjim danima prelaznog roka.

– Čekamo Ričmonda Boaćija. Nadam se da ćemo u naredna dva dana realizovati transfer, ali se sa Kinezima nikad ne zna. Postigli smo dogovor i pre mesec dana, pa je trener ipak stopirao prelazak. Verujem da smo sad 99 posto potrebnih stvari realizovali.

Osvrt na učinjeno tokom mandata dugog pola decenije izmamio je novi osmeh kod direktora kluba.

– Prija, profesionalna satisfakcija. Pet godina sam u Zvezdi, u junu 2014. sam rekao da nisam Koperfild i da mi treba vremena. Nisam traćio novac već samo dovoljno vremena da pokažem da znam da vodim veliki klub. Imao sam sreću da mi je pružena potpuna autonomija u odabiru saradnika. Ništa ne bih mogao sam, imam sjajnu ekpu sačinjenu od Svetozara Mijailovića, Dragana Džajića, Mitra Mrkele, Vladana Milojevića i ljudi koje javnost možda ne primećuje poput Stefana Pantovića i Marka Petrovića. Zvezdin najveći kvalitet je trenutno u kadrovima. Verovatno niko nije verovao, pre četiri godine kad je klub bio pred bankrotom, da bi Zvezda mogla da se plasira u Ligu ampiona. Dobili smo ogroman finansijski zamajac i klub u ovakvoj situaciji može da ide samo napred – rekao je Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама