Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

Milojević: Nema kalkulacija, želim da odigramo dobru utakmicu!

Pred fudbalerima Crvene zvezde je prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona, protiv ekipe Salcburga. Trener Vladan Milojević se tom prilikom obratio predstavnicima medija i poručio da crveno-beli neće kalkulisati, te da će pokušati da nametnu svoj ritam igre.

Jako bitna utakmica za nas. Igramo protiv ozbiljnog protivnika koji je uticao i na početak moje karijere, jer sam imao priliku da se uverim kako funkcioniše. Salcburg je klub koji ima svoju filozofiju i način igranja, a sve dobri rezultati su plod uspešnog sistema. I Salcburg želi u grupnu fazu, u kojoj nikada nije bio, kao ni mi u ovom formatu, a bili smo prvaci Evrope – kaže Milojević.

Trener Zvezde zna šta će posebno tražiti od svojih pulena.

– Treba da uđemo u meč kao i u svaki drugi. Tako ćemo se i ponašati. O Salcburgu se zna dosta toga, mi ćemo pokušati da nametnemo naš stil igre i siguran sam da ćemo da ti sve od sebe. Tražiću od momaka da budu to što jesu i ponašaćemo se kao da imamo publiku uz sebe – naglasio je Milojević i dodatno se osvrnuo na prazne tribine stadiona „Rajko Mitić“.

– Izričito sam za to da treba da postoje bilo kakvi drugi mehanizmi kažnjavanja, samo da se ne igra fudbal pred praznim tribinama. Ovo je veliki događaj i za samu Srbiju, i za naš klub, i možda je trebalo da bude drugačije. Jedva čekamo da navijači budu sa nama na treningu, a da igramo i u gostima, voleo bih da budu pune tribine.

Milojević i njegovi saradnici su do detalja skenirali rivala na putu za grupnu fazu Lige šampiona.

– Salcburg je napadačka, dobro selektovana ekipa. Na nama je da se prikažemo u što boljem svetlu. Na ovakvom nivou su sve ekipe dobre i ništa ne praštaju. Spartak iz Trnave je imao penal i dva udarca ka golu i postigao je dva gola. Svaki detalj nepažnje može da košta i zato žemo se truditi da budemo fokusarni svih 90 minuta. Salcburg agresivan i direktan fudbal. Kada imate mogućnost da imate sistem i da godinama selektujete i stvarate igrače, onda nije problem da ga ubacite kasnije u razrađen sistem. Nadam se da će biti dobra utakmica, ko god da nam je protivnik do sada, bio je prvak svoje države i zato zaslužuje poštovanje. Nikada ne kalkulišem, samo želim da odigramo dobru utakmicu, a Salcburg je prošle sezone došao do polufinala Lige Evrope i sigurno da je favorit.

Zvezda je proteklog vikenda pauzirala u Superligi…

– Imali smo mogućnost da ne igramo iz preventivnih razloga zbog povreda. Dugo Zvezda nije došla na ovaj nivo. Kada igrate, imate manje vremena za uigravanje i mislim da smo iskoristili ovaj period na najbolji način. Verujem da nam je odlaganje utakmice sa Napretkom u ovom trenutku išlo u prilog.

Milojević je naveo i da je Nemanja Radonjić i dalje igrač Crvene zvezde, kao i prelazni rok traje do 31. avgusta, pa da posle toga može da priča o detaljima. Osvrnuo se i na to kako se Kafu uklopio.
– Mislim da se dobro uklopio, pored igračkih kvaliteta, nama je uvek bitan mentalitet igrača. Motivisan je, dobar je momak i doveden je da bude pojačanje.

Za kraj je i prokomentarisao da li je ostvaren cilj obezbeđivanjem evropske jeseni drugu godinu zaredom.

– Kao čovek, ne smem da se zadovoljava nekim stvarima i to prenosim na moje igrače, i mislim da je većina njih to shvatila. Ciljeve uvek moraš da tražiš kako bi napredovao. Ni prošle ni ove sezone nismo imali neki strog cilj, jer Zvezda uvek mora da teži za još boljim ili većim. Dok god nam se pruža prilika, daćemo sve od sebe da uradimo što je do nas uz Božju volju da sve bude kako treba – završio je Milojević.

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама