Кошарка Кошарка/Вести

Crvena zvezda stala uz najbolje basketaše

Izvor: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts doneo je odluku da ustupi terene na Malom Kalemegdanu najboljim beogradskim 3×3 basketašima, a to su ekipe Zemuna i Beograda.
Podatak kojim zemlja košarke mora da se ponosi je taj da se među najboljih deset ekipa u 3×3 basketu na svetu nalazi čak četiri ekipe iz Srbije. Prve dve pozicije zauzimaju Novi Sad i Liman, na četvrtom mestu je ekipa Zemuna, a osmu poziciju zauzima ekipa Beograda.
Nažalost, svi ovi timovi, a možda ponajviše oni beogradski susretali su se godinama unazad sa teškim uslovima za rad. Neretko su prinuđeni da na najteže moguće načine dolaze do osnovnih uslova za trening, ponekad čak da sačekaju da se završi čas fizičkog, a onda da oni krenu da probacuju loptu kroz obruč.
KK Crvena zvezda mts osetio je potrebu da beogradskim šampionima omogući bolje jer oni to svakako zaslužuju. U skladu sa tim klub je doneo odluku da potpuno besplatno ustupi na korišćenje klupske terene na Malom Kalemegdanu ekipama Zemuna i Beograda.
Podsećamo, tereni na Malom Kalemegdanu su nedavno renovirani i to uoči Fajnal fora Evrolige u Beogradu. Najsavremenija podloga i jednako moderni koševi omogućavaju savršene uslove za naše 3×3 basketaše.
Takođe, pomenućemo da Crvena zvezda ima izuzetnu saradnju i sa Trikijem, jednim od najpopularnijih freestyler basketaša i youtube senzacijom. Triki već dugi niz godina posećuje utakmice Crvene zvezde, ali i vredno trenira na terenima na Malom Kalemegdanu.
Koliko našim basketašima znači ova odluka Crvene zvezde najbolje govore izjave naših šampiona. Ispred 3×3 ekipe Beograda govorio je Dragan Bjelica:
’’Veliko hvala Crvenoj zvezdi! Mnogo nam znači što ćemo imati terene na Malom Kalemegdanu na raspolaganju i samim tim mesto gde će ekipa moći nesmetano da trenira. Zanimljivo je da sam baš ja počeo u Crvenoj zvezdi da treniram košarku davne 1994. godine. Tereni na Malom Kalemegdanu su sjajni, momci su imali prilike da tu igraju i neke turnire, a ambijent među zidinama daje posebnu draž svakom treningu’’, istakao je Dragan Bjelica ispred ekipe Beograda.
Slično viđenje stvari imao je i član ekipe Zemuna Marko Dugošija:
’’Pre svega nam je velika čast što nas se setio tako veliki klub kakav je sigurno Crvena zvezda i pružio nam veliku pomoć ustupanjem svojih terena na koriščenje. Možemo da kažemo, i to bez dileme, da su to najbolji tereni u Srbiji. Svi znamo da su za velike rezultate potrebni vrhunski uslovi, tako da je ova saradnja od ogromnog značaja za naš tim’’, istakao je Dugošija, a potom govorio o problemima sa kojima se ekipa Zemuna dugo saučovala:
’’Prethodnih sezona imali smo poteškoća u pronalaženju termina za trening. Uglavnom smo se snalazili po uličnim terenima koji su bili u lošem stanju. Na njima smo provodili dosta vremena trenirajući. Saradnja sa Crvenom zvezdom za nas znači mir. Sada možemo da budemo potpuno posvećeni treningu i spremanju za turnire i to u najboljim mogućim uslovima’’, istakao je Dugošija koji je 18. najbolji ’’basketaš’’ sveta po zvaničnom FIBA rangiranju.
Ispred KK Crvena zvezda mts o novoj saradnji govorio je direktor Kluba Filip Sunturlić:
’’Ekipe Beograda i Zemuna spadaju u red najboljih 3×3 sastava na svetu, a uslovi u kojima su trenirali do sada nisu bili u skladu sa njihovim rezultatima. KK Crvena zvezda mts je želeo da to promeni jer smo svesni da je basket 3×3 sada i olimpijski sport i kao takav zauzima visoku poziciju na košarkaškoj mapi sveta. Crvena zvezda je jedan od najvećih srpskih brendova i zbog toga je u obavezi da svojim imenom, ali i svojim resursima pomaže one najbolje koje Srbija i Beograd imaju. Ekipe Zemuna i Olimpa svakako ulaze u tu grupu. Nadamo se da će uslovi koje pružaju nedavno renovirani tereni Kluba na Malom Kalemgdanu podići rezultate najboljih beogradskih basketaša na još viši nivo. Crvena zvezda je prvi klub koji se na ovakav, aktivan način, uključio u 3×3 svet, a nadamo se da će to pomoći svim srpskim basketašima do dođu do boljih uslova za rad ’’, istakao je Sunturlić.
Šampioni prepoznaju šampione. Ekipama Beograda i Zemuna KK Crvena zvezda mts želi svu sreću u daljim nadmetanjima. Mi smo ponosni u njih, a nadamo se da će ovaj gest kluba doprineti da rezultati budu još bolji.
Podsećamo sve zainteresovane da ukoliko žele da iznajme terena na Malom Kalemegdanu da se jave na kontakt telefon: 011-3284-780 ili da dođu do prostorija Kluba na Malom Kalemegdanu. Sve potrebne informacije oko slobodnih termina i cene zakupa možete dobiti pozivom na pomenuti broj telefona.
Скочи на траку са алаткама