Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Evropska jesen ponovo na Marakani!

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je drugu godinu zaredom obezbedila jesen u Evropi! Zvezda je pobedila Spartak u Trnavi 2:1 u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona!

Stadion: Anton Malantiseho, Trnava
Gledalaca: 18.032
Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija)
Strelci: Bakoš u 6′ za Spartak, a Ben u 7′ i Radonjić u 98′ za Crvenu zvezdu.

Spartak: Čadi, Kadlec, Tot, Godal, Čonka, Grendel, Sloboda, Grešak, Jirka, Rada, Bakoš.
Rezerve: Rusov, Janson, Dangubić, Hladik, Mesenboeh, Jarović, Pekar.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovančić, Krstičić, Simić, Radonjić, Ben, Stojiljković.
Rezerve: Popović, Babić, Gobeljić, Jovičić, Ebisilio, Srnić, Pavkov.

Najavljivali su iz tabora Crvene zvezde još jednu čvrstu utakmicu, agresivnu, sa ne mnogo prilika za gol, i upravo je tako i bilo. Premda, posle prvih 10 minuta, malo ko je u to mogao da poveruje. Domaćin je do rane prednosti došao već u 6. minutu posle jednog kontranapada i akcije po desnoj strani. Bakoš je na kraju spretno, između naših štopera glavom šutirao posle centaršuta Kadleca, i na taj način obradovao je većinu navijača na stadionu.

Međutim, ono što je Spartak uradio Crvenoj zvezdi u Beogradu, naši fudbaleri uspeli su Spartaku da urade u Trnavi. Samo minut kasnije, naši fudbaleri uspeli su da izjednače i prihološku prednsot vrate na svoju stranu! Što je još važnije, uspeli su već u 7. minutu da anuliraju rezultat iz Beograda. Stojiljković je centrirao, a Ben glavom prikucao loptu u mrežu i učinio veliku stvar za svoj tim!

Od tog trenutka, sve je počelo da liči na utakmicu iz Beograda. Viđeno je mnogo oštrih duela, žutih kartona, ali ujedno i malo prilika za gol. U Zvezdi su pretili Jovančić Radonjić, a osim velikog broja kornera koji je izvela, Crvena zvezda je imala i nešto više loptu u svom posedu. Međutim, prave prilike su na obe strane izostale.

Ni nastavak utakmice nije doneo mnogo prilika. Obe ekipe bile su pre svega fokusirane na svoj gol, a svaki opasniji napad često je bivao prekinut faulom. Naravno, domaćin je prednjačio u oštroj igri koja nije uvek bivala ni adekvatno sankcionisana, jer je holandski arbitar dopuštao Spartaku da igra izuzetno prljavo.

Zvezda je bila blizu golu sredinom nastavka kada je Radonjić iskosa sa leve strane šutirao po zemlji, ušavši prethodno u kazneni prostor, ali je golman Spartaka uspeo da odbrani. Domaćin je najbolju priliku propustio nakon greške Savića; Bakoš je imao zicer situaciju, ali maestralno je Borjan sprečio napadača Spartaka da postigne i drugi gol na ovom meču! Može se reći da je Borjan ovom intervencijom odveo Crvenu zevzdu u produžetke!

Interesantno je to da trener Spartaka za 90 minuta igre nije napravio nijednu promenu, kao i to da je Spartak koji je bio daleko oštrija ekipa na ovoj utakmici zaradio svega četiri žuta kartona, a Crvena zvezda čak pet!

Međutim, sve to je palo u vodu u 98. minutu, na najlepši mogući način po Crvenu zvezdu! To je upravo i crta koju je Vladan Milojević uneo u svoju ekipu, fokus na ono što je u fudbalu najvažnije, i mentalna blokada za sve eventualne nepravde na koje nije moguće uticati! Ben, koji je danas odigrao zaista sjajnu utakmicu, odlično je asistirao, leđima okrenut golu, ka Radonjiću koji je utrčao u kazneni prostor i spretno pogodio gornji desni ugao gola za veliko slavlje Crvene zvezde!

Do kraja utakmice Zvezda se veoma uspešno branila, Milojević je izvršio ukupno četiri izmene jer su u igru ušli Milan Pavkov, Branko Jovičić, Marko Gobeljić i Srđan Babić. Spartak je mogao da izbegne poraz u 120. minutu jer je dosuđen penal, ali Godal je pogodio prečku i Zvezda je zabeležila pobedu!

Crvena zvezda ima u džepu grupnu fazu Lige Evrope, ali pokušaće da u dvomeču protiv Salcburga obezbedi plasman u Ligu šampiona!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама