Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (1:0)

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su stopostotan učinak u Superligi, pobedom protiv Spartaka rezultatom 3:0.

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 5.278
Sudija: Nenad Đokić
Strelci: Pavkov u 42′ i 68′, Babić u 93′.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin, Jovančić, Meleg, Milijaš, Srnić, Jevtović, Pavkov.
Rezerve: Supić, Degenek, Terzić, Jovičić, Simić, Joveljić, Stojiljković.

Spartak: Lukić, Tekijaški, Torbica, Đenić, Milošević, Vukčević, Rakić, Maričić, Timoti, Ćalasan, Afum.
Rezerve: Ostojić, Šimura, Lazić, Dunđerski, Šormaz, Milić.

Fudbaleri Crvene zvezde uradili su ono što im je bio primarni, a ako ne i jedini cilj danas; pobeda nad Spartakom i osvojena nova tri boda. Crveno-beli su nastupili u znatno izmenjenom sastavu jer već sutra ujutru putuju za Slovačku, a prekosutra igraju revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka iz Trnave. Spartak iz Subotice se takođe nalazi usred evropskih „obaveza“, pa se može reći da su bodovi sa ove utakmice jedino što je na kraju važno.

A Crvena zvezda je zadatak uspešno ispunila. Sve je bilo lakše posle vodećeg gola koji je postigao Milan Pavkov u 42. minutu, jer tim golom je sprečena eventualna nervoza u nastavku, premda su izabranici Vladana Milojevića u više navrata dokazali da ne paniče, da igraju strpljivo i da su u stanju i u samoj završnici da „slome“ protivnike. Gol Pavkova bio je veoma lep, šutirao je izvan kaznenog prostora ali izuzetno precizno i golman Lučić nije imao nikakve šanse.

Prethodno, najbliži golu bili su Jevtović Srnić. Milan je iskoristio divno dodavanje Melega između beka i štopera, prihvatio je loptu i ciljao dalji ugao gola, ali stativa je sprečila Zvezdino vođstvo. Neposredno pre vodećeg gola, Srnić nije najbolje zahvatio loptu posle dobre asistencije Pavkova glavom.

Gosti iz Subotice nisu uspeli da ozbiljno zaprete Zoranu Popoviću u prvom delu igre.

U nastavku je odmah priliku dobio Branko Jovičić koji je zamenio Dušana Jovančića. Situacija na terenu nije se mnogo promenila. Zvezda je igrala, utisak je, koliko je potrebno, a sve je bilo praktično rešeno u 68. minutu kada je Milan Pavkov glavom postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici, i to nakon dodavanja Hajdina direktno iz auta. Priliku su u nastavku dobili i Veljko Simić i Miloš Degenek koji je zamenio Rašida SumailuSumaila se, nažalost, povredio, i na nosilima je iznet izvan stadiona.

Slavoljub Srnić koji je poneo traku nakon izlaska Milijaša, trudio se da postigne svoj prvi gol ove sezone, a malo mu je nedostajalo u samoj završnici utakmice kada je sjajno glavom šutirao posle centaršuta Hajdina, ali je paradom golman Spartaka zaustavio njegov pokušaj. Ipak, ništa nije mogao da učini tri minuta kasnije, u 93. minutu, kada je Babić glavom zakucao loptu u mrežu za konačnih 3:0!

Crvena zvezda je tako ostvarila i četvrtu pobedu u Superligi, a navijači su uz poruku „Hrabro u Trnavi“ poželeli fudbalerima sreću u utorak.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama