Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Očekuje nas derbi kola

Izvor: FK Crvena zvezda

Nova utakmica u zgusnutom rasporedu Crvenu zvezdu čeka u nedelju, 12. avgusta. Beogradska Marakana će od 19 časova ponovo biti mesto „žarišta“, borba za nove bodove u prvenstvu, a na teren će istrčati dve ekipe koje brane boje Srbije u evropskim kvalifikacijama.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je na konferenciji za medije da ne želi da razmišlja o velikom broju utakmica, već da mu je fokus uvek na narednom protivniku.

— Spartak je još jedna u nizu ekipa koja je prošle godine izborila izlazak u Evropu, i Spartak jako dobro predstavlja Srbiju u kvalifikacijama. Čestitao bih im na izuzetnim rezultatima u Evropi, jako su odbra ekipa. Očekuje nas derbi susret ovog kola. Pokazali su prošle sezone dobar kontinuitet sa „izbacivanjem“ toliko dobrih igrača, i ova utakmica protiv Brombija i nije bila rezultatski realna. Spartak ima dobre pojedince, dobrog trenera, motivisani su. Ekipa koja predstavlja jako dobro naš fudbal, i drago mi je da je to tako. Njih krasi kolektiv pre svega, pa tek onda kolektiv izbaci pojedinca. Ne zaboravite da Spartak i svoje utakice u Evropi igra kao gost. Ne znam u kakvom su stanju, ali ja više o svojoj ekipi razmišljam. Spremićemo se na najbolji mogući način, videćemo u kom ćemo sastavu izaći. Ono što me raduje je činjenica da imam sve igrače na raspolaganju, osim Nemanje Milića, ali ni on nema tešku povredu i mislim da će nam se vrlo brzo vratiti, možda već za sedam dana. Za koga god da se orpedelim, apsolutno zaslužuje da igra jer svi momci veoma mnogo rade — rekao je Milojević, dodavši da je raspored takav kakav je.

— Rekao sam i prošli put, plan i progam se pravi na početku sezone. Kad dođe do nekog eventualnog odlaganja, kasnije ta utakmica upadne u neki drugi termn i to možda u periodu kada mogu nedostajati neki igrači. Mislim da nije bilo ni sa naše, ni sa strane Spartaka inicijative da se utakmica odloži. Teško jeste praviti čak i mikrocikluse u ovakvom rasporedu, ali trudimo se da izvučemo maksimum. Utakmice se igraju non-stop, sutra u 21 ćemo završiti svoju i imaćemo manje od 48 sati da prespavamo, odletimo, i odigramo ponovo utakmicu. Lakše mi je kada i ne razmišljam o tome.

Crvena zvezda je kažnjena odlukom UEFA, a Milojević se nada da će igrači uspeti da u kazni pronađu dodatni motiv.

— Voleo bih i to ću igračima preneti, da to može samo da nas ojača. Klub će učiniti sve što se tiče tog žalbenog dela. Mislim da je prestrogo dobiti dve utakmice. Ako bi se gledale takve situacije, moje mišljenje je da bi aršin trebalo da bude drugačiji. Gedamo svašta, evo navijači Sparte su ušli u teren do centra pa su ih vratili nazad, videćemo kako će da bude, ali nisu aršini baš ispravni. Nije moje da pričam o tome. Ako kazna ne bude smanjena, prihvatićemo je kako jeste, ali mislim da treba da nas ojača — smatra Milojević.

Ekipi se prključio i Brazilac Džonatan Kafu, ali Zvezdin trener još uvek ne zna da li će Kafu biti u timu za Spartak.

— Videćemo koji je stepen njegove fizičke pripreme, ali mislim da je prošao kompletne pripreme sa Bordoom. Igrač kojeg smo želeli i koji će pojačati konkurenciju — rekao je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама