Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda drastično kažnjena!

Oduka je donešena – Crvena zvezda će sledeća dva meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona (ako prođe Spartak iz Trnave) ili Ligu Evrope (ako pak ispadne od Spartaka) igrati pred praznim tribinama!

UEFA je donela odluku koju su skoro svi očekivali. Prateći društvene medije, malo ko je verovao da će odluka biti drugačija, tj. da će evropska kuća fudbala imati milost za ispade Severa.

Zaista, ne možemo reći ništa drugo nego se zapitati da li oni koji vode Sever i koji odlučuju o tome šta će se pevati i koje će se koreografije koristiti, uopšte razmišljaju da li je to urađeno za dobrobit Crvene zvezde ili je efekat ipak suprotan. Činjenica je da se većina Zvezdinih navijača vodi logikom/parolom “Ultras – no politica”, ali je isto tako i činjenica da se ta parola ne primenjuje na stadionu.

Kada igrate takmičenje u kojem vam striktno nametnu određena pravila, postoje samo dva izbora: ili da se tim pravilima priklonite (što bi značilo da nema politike na tribinama) ili da bojkotujete tu istu organizaciju koja organizuje to takmičenje. Bilo koja od ove dve opcije koristiće Crvenoj zvezdi da izbegne kazne. Nažalost, neki navijači očito ne mogu bez fudbala, ali ne mogu ni bez politike, pa onda u stvari na kraju nanose štetu klubo za koji tvrde da je njihova najveća ljubav.

Iskreno, ako se može bojkotovati ABA liga, mogu se bojkotovati i UEFA-ina takmičenja. Istini za volju, tada neće možda biti spektakularnih koreografija koje Sever zna da napravi (bez politike), kao ni odličnog navijanja (opet bez politike), ali tada neće biti ni kazni za klub pa će samim time ljubitelji fudbala koji žele da prate ova UEFA-ina takmičenja, moći da dolaze na stadion, a Zvezda neće plaćati novčane kazne (ovaj put je kažnjena i sa 72.000 evra zbog blokiranja stepeništa za vreme utakmice) što će se automatski povoljno odraziti na budžet kluba.

U svakom slučaju, sledeća dva meča su bez gledalaca na stadionu Rajko Mitić. Vreme je da neki ljudi stave prst na čelo i debelo razmisle da li Zvezdu vole više od svega.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама