Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Voždovac – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i treću pobedu ove sezone u Superligi i zadržali prvo mesto na tabeli sa maksimalnim učinkom.

Stadion: TC „Stadion“
Gledalaca: 1.000
Sudija: Miloš Đorđić
Strelci: Duronjić u 56. za Voždovac, Simić u 2′ i Stojiljković u 25′ za Crvenu zvezdu.

Voždovac: Knežević, Šetrović, Duronjić, Kovačević, Stuparević, Luković, Mihajlov, Pavlović, Ćirković, Mašović, Ostojić.
Rezerve: Čupić, Zlatković, Milutinović, Zoćević, Mikić, Srećković, Jevtić.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Degenek, Sumaila, Hajdin, Jovičić, Jovančić, Simić, Srnić, Milić, Stojiljković.
Rezerve: Borjan, Terzić, Milijaš, Meleg, Jevtović, Joveljić, Pavkov.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević znatno je „izmešao karte“ na utakmici trećeg kola Superlige. U startnoj postavi našla su se dva debitanta, Rašid Sumaila i Veljko Simić, a po prvi put ove sezone zaigrao je i Stefan Hajdin. Ispostavilo se da je Milojević doneo dobru odluku što je Simiću odmah pružio priliku da debituje, jer je već u drugom minutu posle akcije po boku Gobeljića i izbijene lopte, upravo Simić bio na pravom mestu i preciznim udarcem pogodio donji levi ugao gola!

Rana prednost za Crvenu zvezdu, i gol koji je umnogome odredio dalji tok utakmice. Domaćin nije uspeo da se oporavi od ovog šoka, a Zvezdini napadi su se ređali i bilo je pitanje trenutka kada će se mreža Kneževića zatresi i drugi put. Simić je bio najopasniji fudbaler, igrač koji je stvarao šanse saigračima, ali se i sam nalazio u njima, međutim, nije imao sreće da po drugi put zatrese mrežu.

Osim jednog šuta u okvir gola koji je samo zagrejao golmana Popovića, Voždovac je bio bezopasan. Zvezda je do drugog gola stigla u 25. minutu posle greške Ostojića koji je nedovoljno kvalitetno uputio loptu ka svom golmanu. Spreman je bio Stojiljković, presekao je pas, predriblao golmana i duplirao Zvezdinu prednost koja je do poluvremena mogla i da se uveća, međutim nije bilo sreće u završnici napada. Možda i najlepša akcija viđena je u 44. minutu kada je posle dodavanja JovančićaStojiljković petom pronašao Simića čiji je udarac Knežević ovoga puta zaustavio.

U nastavak utakmice Zvezda je ušla u istom sastavu, a u 56. minutu Voždovac je postigao gol posle velike greške Rašida Sumaile. Slična situacija kao kod drugog Zvezdinog gola, ali ovoga puta je naš štoper loše vratio loptu ka Popoviću, a to je iskoristio Duronjić i na taj način postao je prvi fudbaler koji je Crvenoj zvezdi ove sezone dao gol.

Od tog trenutka fudbaleri su postali nervozniji, aktivan rezultat dao je nadu domaćinu i igralo se znatno oštrije. Pretili su i jedni i drugi, Zvezda preko Srnića Jovančića, ali bez novih opasnosti po golove. Vladan Milojević je u nastavku pružio priliku i Milanu JevtovićuDejanu Joveljiću i Nenadu Milijašu.

U samoj završnici utakmice Voždovac je bio opasniji, a najbolju priliku propustio je Andrija Luković koji sa 10 metara nije uspeo da pogodi okvir gola i donese svom timu izjednačenje. Na kraju, Zvezda je ipak slavila veoma važnu pobedu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама