Кошарка Кошарка/Вести

Mohamed Faye je novi krilni centar Crvene zvezde mts

Izvor: KK Crvena zvezda

Senegalski reprezentativac, krilni centar, Mohamed Faje novi je član KK Crvena zvezda mts.
Reprezentativac Senegala Muhamed Faje novo je pojačanje Crvene zvezde mts. Krilni centar je potpisao  ugovor za takmičarsku sezonu 2018-2019 sa crveno-belima i nakon Bili Barona, Maika Cirbesa, Majkla Odža , Dušana Ristića i stratosa Perperoglua, postao šesto pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana.
Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž pa je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU. Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Hajeres-Tulona, a potom prešao u Ikaros Kalitea. Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa. U sezoni 2016/17 Muhamed

Faje je nastupao za Vareze i u 2017. godini imao epizodu u Libanu.

Karakterišu ga odlične fizičke predispozicije, a pogotovo je sjajan na skoku. O tome najbolje svedoči podatak da je Faje bio najbolji skakač prvenstva Grčke 2015. godine. Kao reprezentativac Senegala osvojio je dve bronzane medalje na AfroBasketu 2013. i 2017. godine. Takođe, nastupao je za nacionalni tim i na Svetskom prvenstvu.
Muhamed Faje je u sezoni 2017/2018 noseći dres Promitea Patrasa bio najbolji strelac i najbolji skakač ekipe. Beležio je prosečno 12.5 poena uz 5.7 skokova po meču.
Mohamed, dobro došao u Crvenu zvezdu mts!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама