Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Omladinci polufinalisti turnira u Bazelu

Izvor: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde na jubilarnom petom međunarodnom turniru za igrače do 19 godina u Bazelu ostvarili su uspeh plasmanom u polufinale i u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeli su četvrto mesto.

Na turniru u Bezelu učešće su uzele ekipe poput iz Fulama, Notingem Foresta, Hamburgera, Bajer Leverkuzena, Jang Bojsa, Bazela i Japanske univerzitetske selekcije.

Grupnu fazu u veoma jakoj konkurenciji sa ekipama švajcarskog Bazela, engleskog Fulama i nemačkog Hamburgera naši omladinci prošli su neporaženi. Otvorili su turnir trijumfom. Izabranici Bratislava Živokovića pobedili su rezultatom 1:0 ekipu Bazela, a gol odluke postigao je Milikić. Dan kasnije usledio je susret sa Fulamom, koji je završen remijem, a obe ekipe postigle su po gol. Za našu ekipu pogodak je postigao Jočić. Istim rezultatom, 1:1, završen je i meč trećeg kola turnira u Bazelu u kome je protivnik našoj ekipi bio Hamburger. Gol za crveno-bele postigao je Stojančić. Tako su omladinci Crvene zvezde zauzeli drugo mesto u grupnoj fazi.

U polufinalu izabranici Bratislava Živkovića odmerili su snage sa selekcijom Japana. Naša ekipa porežena je rezultatom 4:0 od tima koji je kasnije i osvojio turnir. Selekciju Japana činili su dečaci rođeni 1999. godine, čak dve godine stariji od naših omladinaca. Zvezdina selekcija, uz Bazel, bila je najmlađa na turniru, jer je sačinjnena od fudbalera rođenih 2001. godine.

Usledila je borba za treće mesto, gde je Crvena zvezda ponovo odmerila snage sa ekipom Hamburgera. U regularnom delu meča rezultat je bio isti kao i u prethodnom susretu 1:1. Mrežu nemačke ekipe zatresao je Đorđević. Nakon 90 minuta igre pristupilo se izvođenju penala, u kome je više sreće imala nemačka ekipa.

— Naši fudbaleri su dosta mlađi od ostalih ekipa koje su učestvovale na turniru, tako da su se dobro nosili sa fizički dominantnijim rivalima. Upravo zato možemo da budemo zadovoljni, odigrali smo neke utakmice jako dobro, a iz ostalih smo izvukli pouke. Jako je naporno igrati po dve utakmice na dan, momci su zaista dali sve od sebe da odigraju što bolje. Mogli smo bolje, ali smatram da smo ostavili dobar utisak i da će nam ovo iskustvo mnogo značiti — rekao je trener omladinaca Bratislav Živković i dodao:

— Ovaj turnir je bio odlična prilika da pred start kvalifikacija za Ligu šampiona vidimo kako izgleda naš tim u odnosu na najjače evropske ekipe tog uzrasta. Mnogo će značiti mojim igračima da unaprede svoj profesionalni pristup igri i svojim obavezama. Lično su se uverili da imaju kvalitet i da sada moraju da nastave da rade i da se unapređuju.

Pre turnira u Bazelu omladinci su odradili pripreme u Termama Čatež gde su odigrali tri utakmice i ostvarili tri pobede, uz gol-razliku 9:2. Naša omladinska selekcija u Beografu nastaviće pripreme za kvalifikacije za omladinsku Ligu šampiona.

— Početak sezone i prva utakmica sa ekipom Rada očekuje nas 18. avgusta. Do tada ćemo se pripremati u Beogradu. Odigraćemo još dve ili tri prijateljske utakmice kako bismo dodatno proverili svoju spremnost — zaključio je Živković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама