Фудбал Фудбал/Вести

Protiv Suduve u utorak u 20:30

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je uspešno preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u narednom kolu čeka je Suduva.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona biće odigrana na stadionu „Rajko Mitić“ u utorak, 24. jula, sa početkom u 20,30, a protivnik Crvene zvezde neće biti APOEL koji je bio veliki favorit u dvomeču protiv Suduve, već će to biti litvanska ekipa.

Veliki uspeh ostvarila je Suduva eliminisavši kiparskog predstavnika koji je u poslednjoj deceniji bio redovan učesnik evropskih takmičenja. Suduva je sjajno odigrala prvu utakmicu u Litvaniji, sve do 94. minuta vodila je ubedljivim rezultatom 3:0, ali primljen gol u poslednjim trenucima utakmice donekle je pokvario slavlje Zvezdinom narednom rivalu. Sa jasnom namerom da na Kipru ne prime više od jednog gola, Litvanci su uspeli da odolevaju napadima Apoela koji je na vreme postigao gol, do kraja utakmice stvorio i mnogo prilika, ali nije uspeo da postigne i drugi i opravda ulogu favorita.

Suduva je na taj način obezbedila dvomeč sa šampionom Srbije, u sezoni u kojoj po prvi put u svojoj istoriji pokušava da izbori plasman u najeltinije evropsko klupsko takmičenje. Litvanski tim je aktuelni šampion ove zemlje, i to mu je ujedno i prva titula šampiona. Prethodne sezone, Suduva je ostvarila najveći uspeh u evropskim takmičenjima i stigla je do plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, ali je u dvomeču protiv Ludogoreca eliminisana ukupnim rezultatom 2:0.

Osim jedne titule šampiona, Suduva je i dva puta osvajala Kup Litvanije. U ekipi se pored litvanskih igrača nalaze i internacionalci iz Brazila, Francuske, Austrije, Hrvatske, Čilea…. Takođe, tu je i fudbaler iz Srbije Aleksandar Živanović koji je svojevremeno bio fudbaler Radničkog iz Niša, Čukaričkog, Hajduka iz Kule, Jagodine i Mladosti iz Lučana.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама