Кошарка Кошарка/Вести

Lukman novi kondicioni trener Crvene zvezde

Izvor: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts nastavlja sa formiranjem stručnog štaba za sezonu 2018/2019. Novi kondicioni trener crveno-belih je prof. dr Aleksandar Lukman.

KK Crvena zvezda mts krenuo je u proces formiranja stručnog štaba za sezonu 2018/2019. Nedavno je trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije potpisao Milan Tomić i postao prvi trener ekipe, a prvo pojačanje na klupi dobio je u vidu prof. dr Aleksandra Lukmana.

Lukman je rođen 1967. godine u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Fakultet fizičkog vaspitanja u Beogradu. Doktorirao je 2008. godine na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine, a ovo mu nije prvi dolazak u Crvenu zvezdu. Naime, Lukman je bio kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća.

Trebalo bi istaći da Lukman ima i bogato internacionalno iskustvo kao kondicioni trener. Naime, bio je u stručnom štabu Uniksa iz Kazanja sa kojim je i osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, Lukman je osvojio i evropski trofej i to Evrokup 2015. godine. Aleksandar Lukman je bio deo i stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

“Povratak u Zvezdu je za mene uvek kao povratak kući. Kada sam dobio poziv novog trenera Milana Tomića i predsednika kluba Nebojše Čovića, nisam se dvoumio ni trenutak. Jer ovo je veliko zadovoljstvo za mene, da radim u klubu koji volim. Tokom prethodnih godina bio sam aktivan kroz rad u ruskom Himkiju, a sada ću svu svoju snagu, i na prvom mestu znanje usmeriti na moju Crvenu zvezdu”. rekao je Lukman po povratku među crveno-bele.

Crvena zvezda, Hemofarm, Lokomotiva Rostov, Uniks, FMP, Himki, ženska reprezentacija Srbije i sada ponovo Crvena zvezda. Aleksandar Lukman se vratio kući i to po četvrti put.

Sale, dobro došao kući!

Скочи на траку са алаткама