Фудбал Фудбал/Вести

Remi na premijeri sezone

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je novu sezonu započela remijem. U utakmici u kojoj je stvorila više prilika od protivnika, Crvena zvezda, ipak, nije uspela da postigne gol.

Da je svaki početak težak, da su prve utakmice uvek ujedno i najnezgodnije videlo si u duelu Spartaksa i Crvene zvezde. Naš tim je u Letoniju stigao kao favorit, bez obzira na to što je letonska liga u jeku i što je takmičarski ritam nešto u čemu Spartaks traži svoju šansu u dvomeču sa Crvenom zvezdom. Trener Milojević je, svestan toga, na teren poslao samo jednog „novajliju“, Nikolu Stojiljkovića, dok je ostatak tima bio sačinjen od fudbalera koji su prethodne sezone nosili Crvenu zvezdu do titule.

Jasno je bilo da je Crvena zvezda kvalitetnija ekipa, međutim naši fudbaleri nisu uspevali, osim u nekoliko navrata, da na terenu dokažu klasu. Bila je primetna određena doza nervoze koja se ogledala pre svega u netačnim dodavanjima, ali i pored toga odbrana našeg tima bila je na zadatku, dok su u ofanzivni crveno-beli morali bolje. Nije bilo mnogo prilika, ali bilo ih je.

Loša vest glasi da se već u 18. minutu povredio Nikola Stojiljković, i umesto njega zaigrao je Pavkov koji je od prvog minuta svog ulaska pokazao da je izuzezno motisivan. Mogao je Pavkov da učini veliku stvar kako Crvenoj zvezdi, tako i sebi, da je u 41. minutu nešto bolje reagovao. Posle greške štopera Spartaksa koji je u pokušaju da izbije loptu napucao Krstičića, naš vezista je uspeo glavom da asistira Pavkovu koji je fudbalski, iz okreta šutirao, nažalost pored stative! Nešto ranije posle odličnog prodora Radonjića, Ben je sa 12-13 metara iz prve šutirao, međutim preko gola!

Spartaks je pretio uglavnom iz kontranapada, odnosno auta u visini kaznenog prostora, a prilikom jednog takvig Rodić je veoma spretno reagovao i sprečio da lopta završi u mreži.

Nastavak utakmice doneo je novu promenu u našem timu, jer je Lorenco Ebisilio zamenio Nemanju Milića. Utisak je, međutim, da je nastavljeno ono što je prekinuto zviždukom sudije koji označava kraj prvog perioda — Zvezda je bila bolja, imala je znatno veći posed lopte, ali nije uspela da stvori mnogo prilika za gol.

Ben je i na pripremama bio jedan od zapaženijih igrača, a to se može reći i za današnju utakmicu. Dosta je Ben bio prisutan u igri, uspevao je i da dođe do pozicija za šut, ali nije uspevao da stavi na muke golmana Spartaksa. Svoju drugu priliku na utakmici Ben je imao u 74. minutu kada posle prodora uspeo da uđe u kazneni prostor i šutira, ali nije bio precizan.

Iako je Zvezda bila bolja, moglo je da se desi i da rezultat bude negativan po naš tim. Mali pad koncentracije dogodio se u završnici utakmice kada je Babić pogrešio, a Borjan uspeo da odbrani zicer napadaču Spartaksa! Bila je to i poslednja velika prilika na utakmici.

Imajući u vidu iznenađenje koje je priredila Suduva savladavši favorizovani Apoel 3:1 u Litvaniji, jasno je koliko je prvo kolo teško. Crvena zvezda će imati priliku da za šest dana pred svojim navijačima pobedi ekipu od koje je nesumnjivo bolja, i izbori se za nove dve utakmice u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Spartaks – Crvena zvezda 0:0

Stadion: „Skonto“, Riga. Gledalaca: 4,000. Sudija: Mikola Balakin (Ukrajina).

Spartaks: Nerugals, Šlampe, Oš, Kosorić, Freimanis, Honorato, Dmitriev, Maleev, Kobzar, Višnakovs, Svarups.
Rezerve: Melecis, Žigajevs, Stuglis, Aguire, Medina, Mihadjuks, Davidov.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Ben, Radonjić, Milić, Stoiljković.
Rezerve: Popović, Gobeljić, Degenek, Milijaš, Jevtović, Ebisilio, Pavkov.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама