Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Zvezdinih 12 novih profesionalaca

Izvor: FK Crvena zvezda

Na stadionu „Rajko Mitić“ u ponedeljak, 9. jula, potpisani su profesionalni ugovori sa 12 fudbalera iz Zvezdine omladinske škole.

Ovakvi dani svakako su najdraži svakome ko radi u Crvenoj zvezdi, a pogotovo deci koja godinama treniraju i sanjaju o svom prvom profesionalnom potpisu za klub. Taj san danas se ispunio devetorici fudbalera rođenih 2001. godine, odnosno trojici rođenih 2002. godine.

Ugovore su potpisali devetorica fudbalera rođenih 2001. godineEdin Ajdinović, Luka Velikić, Marko Dedijer, Njegoš Kupusović, David Milisavljević, Mirko Milikić, Nikola Savić, Nenad Adžibaba, Borisav Burmaz. Takođe, tu su trojica fudbalera rođenih 2002. godine: Miloš Pantović, Edvin Eleven i Aleksa Matić.

Prvi koji su im čestitali bili su oni koji ih i treniraju. Prvi trener u omladinskoj školi Nikola Jelić rekao je da je ovo veliki dan.

— Čestitao bih ovim dečacima na potpisivanju profesionalnih ugovora sa fudbalskim klubom. Takođe i vama, roditeljima, kao i trenerima koji svakodnevno rade sa njima i bave se vašom i našom decom. Naši dečaci su pre svega odricanjem, radom, ponašanjem došli do dana koji je za sve dečake koji počinju da treniraju fudbal san, a to je da potpišu profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovaj ugovor treba da vam bude podstrek da još više i jače radite kako biste došli do cilja kojem svi stremimo, a to je igra i igrači za prvi tim Crvene zvezde. Želim vam sreće i zdravlja i da što pre budete u prvom timu — reči su Nikole Jelića.

Bratislav Živković je od nedavno trener omladinaca, i takođe je imao šta da kaže Zvezdinim novim profesionalcima.

— Momci, čestitam vam. Takođe i ljudima koji su vas selektirali, doveli, roditeljima koji su ulagali veliki napor u vas. Klubu koji već godinama unazad gaji tu strategiju i ovo forsiranje mladih igrača iz svojih selekcija. Ovo je samo obaveza više i podstrek da nastavite ovim putem, a mi smo tu da vam taj put olakšamo radom i pažnjom koju ćemo vam posvetiti. Siguran sam da ćete biti stub prvog tima u narednim godinama — rekao je Živković.

Prošle sezone Nikola Puača je vodio kadete Crvene zvezde do titule, a od ove sezone biće prvi pomoćnih Bratislava Živkovića.

— Čestitam vam u svoje lično ime, a od vas očekujem da se ponašate i radite kao i do sada. U perspektivi očekujem da iskoristite šansu koja će vam biti sigurno pružena — rekao je Puača.

Kadete će ove sezone predvoditi Slavoljub Đorđević, koji možda i najbolje poznaje fudbalere koji su danas potpisali profesionalne ugovore.

— Želim da vam čestitam, morate da znate da je ovo jedan ozbiljan korak ka profesionalnom sportu i ka prvom timu Crvene zvezde. Obvaveza vaša sada je mnogo veća nego do sada, a kako i vaša tako i naša, jer čim treniramo profesionalce obaveza nas trenera je da i u radu i u ponašanju podižemolestvicu na gore. Poznajem svu decu ovde, ali konkretno za generaciju 2002. koja je maltene napravljena prošle godine, uz ovz decu i Iliju Babića koji je ranije potpisao ugovor, mogu da kažem da postoji još 3-4 igrača za koje sam siguran da će sledeće godine u ovo vreme potpisati profesionalni ugovor. Hteo bih da se zahvalim rukovodstvu kluba, Nikoli Jeliću i Draganu Mladenoviću, što se klub nakon dugo godina odlučio za strategiju da gura Zvezdinu decu. Klub može mnogo da zaradi jer se ta deca od malih nogu vaspitavaju i treniraju, pravi se pobedniki mentalitet, zahtevi koji se imaju u mlađim kategorijama kasnije se sprovode i u prvom timu i po mom mišljenju na ličnom isksutvu znam da samo tako i klub može da se vrati na svoj put koji je i pre imao, i uz podršku navijača koju su deca već osetila sigurno da ovaj klub sa ovakvom decom ima ozbiljnu budućnost — rekao je Đorđević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама