Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda na krilima Ročestija do pobede u prvoj utakmici

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici polufinala KLS rezultatom 87-62. Do ubedljive pobede pobede crveno-bele je predvodio Tejlor Ročesti sa 22 poena, šest skokova, pet asisntecija i jednom ukradenom loptom. Pratio ga je Alen Omić sa 15 poena i šest skokova, a dvocifreni su sa po 10 poena bili i Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić. U ekipi Partizana najefikasniji bio je Kvame Von sa 15 poena i pet asisntecija, a vredan pomena je i učinak Najdžela Vilijams-Gosa (12 poena, pet skokova i sedam asisntecija) i Đorđa Gagića (10 poena, 5 skokova). Vrlo malo su večiti rivali ponudili večeras ljubiteljima kraljice igara. Utakmicu je obeležila loša košarka, dosta grešaka na obe strane i veliki broj slobodnih bacanja.

Foto: KK Crvena zvezda

I jedni i drugi su nervozno ušli u meč. Zvezda je na startu promašila nekoliko otvorenih šuteva za tri poena, što su crno-beli iskoristili i stekli prednost u ranoj fazi meča. Međutim, vrlo brzo Zvezda na krilima Tejlora Ročestija preuzima stvari u svoje ruke. Impresivno je zaigrao Ročesti , ubacivši svih 14 poena svog tima na početku utakmice. Pridružio mu se svojim pogotkom za tri i Branko Lazić, pa Zvezda stiče prvu osetniju prednost (17-10). Sve je tada polazilo za rukom crveno-belima, pa nakon poena Alena Omića iz reketa uz dodatno slobodno bacanje, izabranici Milenka Topića prave seriju 15-0. Crno-beli, sa druge strane, nisu mogli da se saberu. Nije to prvi put košarkašima Partizana da imaju dosta praznog hoda u jednoj čevrtini. Dovoljno je podsetiti se utakmice u grupi B Superlige protiv ekipe FMP-a, gde su izabranici Nenada Čanka drugu četvrtinu izgubili rezultatom 22-4.

Drugu četvrtinu loše počinju obe ekipe. Gotovo tri minuta je Crvena zvezda bila bez koša iz igre, pa je Milenko Topić morao na parket da vrati Tejlora Ročestija i Alena Omića. Prve poene u ovoj deonici za crveno-bele postiže upravo Ročesti, da bi Zvezda nakon pogodaka Pere Antića i Ognjena Dobrića van linije 6,75, te poena Džejmsa Feldina, otišla na dvocifrenu prednost (34-22). Bio je prinuđen Nenad Čanak da tajm-autom pokuša da trgne svoju ekipu, ali ni to nije imalo željeni efekat. Kakvu-takvu nadu za bolje drugo poluvreme crno-belima dao je Najdžel Vilijams-Gos, koji je svojom trojkom u poslednjoj sekundi prvog poluvremena spustio zaostatak svoje ekipe na osam poena (41-33). Valja istaći i da su crno-beli u prvom poluvremenu ostali bez Vanje Marinkovića koji je morao da napusti teren zbog povrede skočnog zgloba. Zvezda je svoju prednost gradila na šutu za tri poena, ali i skakačkoj dominaciji.

Identična košarkaška predstava viđena je i u drugom poluvremenu. Zvezda je uspevala da iskoristi lošu odbranu Partizana i lako poentira. Dosta defanzivnih propusta imali su crno-beli, naročito u odbrani spoljne linije Crvene zvezde. Ipak, crveno-beli su izgubljenih loptama i brzopletošću u napadu u jednom trenutku dali šansu večitom rivalu da potpuno uhvati rezultatski priključak. Prišao je Partizan na pet poena zaostatka, pa je Milenko Topić morao da traži minut odmora. Uspeli su njegovi puleni da povrate prednost do kraja trećeg perioda. Prvo je Filip Čović odgovorio istom merom na pogodak Mihajla Andrića za tri poena, da bi nakon toga trojku pogodio i Dejan Davidovac (61-50). Zvezda je ponovo uspela da održi rezultatsku prednost zahvaljujući šutu van linije 6,75.

Davidovac je nastavio da pogađa i na početku poslednje deonice igre. Njegovom trojkom, te poenima Omića nakon asistencija Čovića i Ročestija, Zvezda dodatno povećava razliku. Treba istaći i dobre procente crveno-belih sa linije penala, zahvaljujući kojima je razlika rasla iz minuta u minut. Nisu crno-beli mogli bilo šta da promene do kraja meča, pa je tako Crvena zvezda trijumfovala sa velikih 25 poena razlike. Priliku za vađenje i popravni košarkaši Partizana imaće u sredu, kada je na programu druga utakmica polufinala.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама