Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda povela protiv Vršca

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Vršac u prvoj četvrtfinalnoj plejof seriji Superlige Srbije. Crveno-beli su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ slavili rezultatom 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10).
Košarkaši Crvene zvezde mts sigurno su započeli odbranu trona. U prvom meču četvrtfinalne serije plejofa Superlige Srbije, crveno-beli su savladali Vršac rezultatom 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10). Utakmica je u potpunosti bila pod kontrolom izabranika Milenka Topića koji su od početka do kraja igrali veoma dobro u odbrani. Brz protok lopte i veoma dobri procenti šuta omogućili su Zvezdi da rutinski i ubedljivo trijumfuje.
Polovinom prve deonice crveno-beli su preuzeli kontrolu nad utakmicom. Sjajnu seriju pokrenuo je respoloženi Dejan Davidovac koji je trojkom odvojio svoju ekipu na plus 5 – 16:11. Dobra odbrana i odlične napadačke role Nikole Jovanovića i Filipa Čovića doneli su Zvezdi dvocifreno vođstvo, a i konačan rezultat na kraju prve deonice – 21:11.
Izabranici Milenka Topića bili su u dobrom ritmu i u nastavku utakmice. Dobra odbrana dozvolila im je da ubrzaju napad. U takvoj igri najbolje su se snalazili Filip Čović i Ognjen Dobrić koji su bili ključni igrači u kontranapadima. Kada se novim poenima pridružio odlični Alen Omić crveno-beli su stekli plus od 20 poena i to na nešto više od dva minuta pre kraja prvog poluvremena – 42:22.
Do poluvremena prednost je dodatno rasla i poeni Tejlora Ročestija uz prekršaj doneli su crveno-belima 23 poena prednosti nakon 20 uvodnih minuga (50:27).
Vršac je na krilima juniora Crvene zvezde Stefana Momirova bolje započeo treći period i uspeo da smanji prednost uvodnom serijom 6:1, ali su se izabranici Milenka Topića brzo konsolidovali. U narednih sedam minuta gosti su postigli samo pet poena i u završnici perioda nova trojka Dobrića donela je najveću prednost od 31 poena – 69:38.
Svako pitanje pobednika je bilo rešeno i trener Topić je želeo da preostalo vreme iskoristi za odmor nosioca igre da bi ekipa zadržala svežinu i za revanš meč. Druga utakmica četvrtfinalne plejof serije zakazana je za sredu u Vršcu.
Crvena zvezda mts – Vršac 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10)
Crvena zvezda mts: Čović 5 (5as), Davidovac 10, Lazić, Radanov 12, Antić 1, Dobrić 13 (5sk), Feldin 14, Janković 6 (6sk), Ročesti 9 (8as), Omić 12, Lesor 4, Jovanović 6 (8sk).
Nikola Jovanović:
”Bitna pobeda za nas. Želeli smo da počnemo plejof seriju pobedom. Preneli smo energiju sa treninga na utakmicu i uspeli smo da ostvarimo na terenu šta nam je trener govorio pre početka utakmice”
Milenko Topić:
”Važno je da smo započeli četvrtfinale pobedom. Bitan je način na koji smo došli do nje. Šta nije valjalo u prethodnom periodu, pokušali smo u toku pauze da to popravimo i mislim da smo deo toga uspeli da ispravimo. Mislim da smo u pas igri i trčanju napravili iskorak. Možda Vršac, uz dužno poštovanje, nije merilo. Raduje broj asistencija, timska igra i da smo u odbrani igrali jedan za drugog. Na kraju je to donelo razliku.
Bez lažne skromnosti, idemo u Vršac da pobedimo. Uz ovakav pristup, zalaganje i pritisak na lopti mislim da to možemo da ostvarimo. Treba da zadržimo ovakav pristup i da tretiramo Vršac kao ozbiljnu ekipu. Odmorićemo se malo, a onda uraditi još jedan ozbiljan trening pred putovanje u Vršac”
Скочи на траку са алаткама