Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crveno-beli sigurni i protiv Mege

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Mega Bemaks rezultatom 91:64 u 2. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su na taj način ostvarili drugu pobedu u domaćem prvenstvu i nalaze se na prvoj poziciji na tabeli.
Čvrstom igrom u odbrani i pametnim rešenjima u napadu, košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su i drugu pobedu u Superligi Srbije. Crveno-beli su od samog početka nametnuli svoj ritam i u potpunosti kontrolisali dešavanja na parketu.
Borbena i mlada ekipa Mega Bemaksa probala je da ugrozi rano vođstvo izabranika Dušana Alimpijevića, ali to nije bilo moguće. Do poslednjeg zvuka sirene u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ Crvena zvezda je zadržala ozbiljnost i agresivnost u igri pa je na kraju slavila ubedljivim rezultatom – 91:64.
U redovima Crvene zvezde svi igrači su dobili priliku i svi se upisali u listu strelaca osim Ognjena Dobrića, nažalost opravdano, jer se u ranoj fazi utakmice požalio na povredu kolena. Najefikasniji akter utakmice bio je Stefan Janković sa 18 poena. Ipak, priznanje za igrača utakmice ide Filipu Čoviću koji je meč završio sa 15 poena, šest skokova i pet asistencija što mu je donelo indeks korisnosti 27.
Crveno-beli su silovito započeli utakmicu. Čvrsti u obrani i raspucani u napadu, igrači Crvene zvezde su gradili vođstvo. Pogađali su redom Feldin, Janković, kapiten Lazić je vezao pet poena… I rezultat je nakon četiri minuta igre bio 15:2.
Međutim, motivisani i borbeni sastav Mega Bemaksa je uspeo da se vrati na jednocifreni zaostatak, ali je Feldin novom trojkom odbio i taj nalet. Usledilo je snažno zakucavanje Nikole Jovanovića u kontri, a potom i poeni Filipa Čovića sa linije penala, kao i Marka Kešelja iz skraćenog kornera. Crveno-beli su tada stekli najvećih plus 17, a rezultat 27:10 je bio na snazi na kraju prvog perioda.
Serija se nastavila i početkom drugog perioda, a predvodio ju je Filip Čović sa pogođenom trojkom i poenima iz ukradene lopte. Mega je pokušala da se vrati rezultatski, ali su crveno-beli uspešno osujetili gotovo svaki pokušaj rivala. Dobra odbrana i brz protok lopte u napadu je bio oprobano dobri recept. Razlika sa kraja prvog perioda, sačuvana je i na poluvremenu. Crveno-beli su na veliki odmor otišli pri vođstvu – 46:29.
Izabranici Dušana Alimpijevića bili su odlučni da brzo reše pitanje pobednika, a dobra odbrana ih je vodila ka tome. Za gotovo sedam minuta igre u trećem periodu, Mega je uspela da postigne samo pet poena i nakon nove trojke Stefana Jankovića crveno-beli su stekli 29 poena prednosti (63:34). Činilo se da je svako pitanje pobednika rešeno.
U nastavku trener Alimpijević je kombinovao i menjao, ne bi li zadržao svežinu u timu za pakleni ritam koji će se igrati tokom čitave Superlige Srbije. Rezultat nije ispaštao, Crvena zvezda je zadržala ozbiljan pristup i nastavila da igra u visokom ritmu.
Crvena zvezda mts – Mega Bemaks 91:64 (27:10, 19:19, 22:13, 23:22)
Crvena zvezda mts: Čović 15 (6as, 5sk), Kešelj 2, Davidovac 1, Lazić 10, Radanov 9, Dobrić, Feldin 17, Janković 17 (8sk), Ročesti 3 (7as), Omić 3, Lesor 10, Jovanović 4.

Aleksa Radanov:

”Dobro smo otvorili meč i na početku napravili veliku razliku. Treba brzo da zaboravimo ovaj meč jer nam sledi važan meč protiv Borca u Čačku. Nadam se da ćemo dobro igrati tamo, ostaje nam da se dobro odmorimo i pripremimo do tada”

Dušan Alimpijević:

”Mega se odlučila na hrabar potez da sa mladim igračima igra Superligu. Radi se o veoma talentovanom timu od kojih će mnogi biti dobri igrači. Želim im dobro zdravlje i da njihove karijere nastave u pravom pravcu.

Jedna u nizu utakmica za nas gde je osim pobede važan način na koji se do nje dolazi. Raspoređujemo energiju koja će biti preko potrebna za završnicu Superlige. Spremamo se dva dana. Čeka nas važna utakmica protiv Borca iz Čačka.

Čini se da sa Dobrićem nije ništa ozbiljno, ali sutra ćemo znati više. Dangubićeva povreda nije problem od ove sezone. Videćemo da li će biti rešena do kraja ove Superlige.”

Скочи на траку са алаткама