Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Најава утакмица

Alimpijević i Dobrić: U Podgoricu sa jasnim ciljem

Izvor: zvanični sajt KK Crvena zvezda

Finalna plejof serija ABA lige između Crvene zvezde mts i Budućnost Voli, seli se u ’’Moraču’’. Pred crveno-belima je težak izazov, ali trener Dušan Alimpijević i prvotimac Ognjen Dobrić ističu da pred sobom imaju jasan cilj.
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su u utorak izrazito važnu pobedu kojom su izjednačili rezultat u finalnoj plejof seriji ABA lige. Crveno-beli su velikom borbom i odličnim pristupom savladali ekipu Budućnosti rezultatom 69:59, a sada se serija seli u Podgoricu.
U petak od 20 časova, odnosno u subotu od 21 čas, po peti i šesti put ove sezone odmeriće snage po svemu prikazanom dve najbolje ekipe ABA lige. Trener KK Crvena zvezda mts Dušan Alimpijević govorio je uoči gostovanja u dvorani ’’Morača’’:
 „Nema mesta velikim rečima, znamo zašto idemo u Podgoricu, da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd. Kao što je naš rival došao do jednog brejka, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to. Sve utakmice protiv Budućnosti su bile gotovo na jednu loptu, kada pogledate gotovo da nema koš razlike u ova četiri meča. I u narednoj verujem da će odlučivati jedna lopta, jedan posed” rekao je trener crveno-belih o dodao da je ekipi i atmosfera u dvorani „Morača” poznata:
„Spremni smo na napetu atmosferu, ali u sportskim okvirima, poput one koja je bila u Beogradu. Takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti u ekipi za takvu atmosferu, koja će nam biti dodatni motiv i nama predstavljati i rasterećenje, jer smo igrali i u „vrelijim” okruženjima sa tribina tokom ove sezone. Pero Antić putuje sa nama u Podgoricu, bolje je, i njegovom nastupu ćemo odlučiti na dan utakmice, dok Nemanja Dangubić ne putuje u Crnu Goru”, istakao je Dušan Alimpijević.
O predstojećim utakmicama govorio je i prvotimac Crvene zvezde Ognjen Dobrić:
„Putujemo na dve utakmice u Podgoricu sa jasnim ciljem, da izborimo pobedu, ako se ukaže prilika,možda i više od toga. Znamo se dobro sa ekipom Budućnosti, ovo će nam biti peta utakmica u sezoni. Sve su bile neizvesne, ali ono što je sigurno, borićemo se do granica svojih mogućnosti. Međutim,  moramo da odigramo osim borbeno, i kao tim, skoncentrisano, poput završnice druge utakmice koja nam je pokazala neke smerice. Atmosfera u dvorani u Podgorici neće biti novost za nas, i očekujem da atmosfera bude „vatrena” ali poput one koju smo mi imali u Beogradu, fer i korektna”, istakao je Dobrić.
Crveno-beli putuju za Podgoricu u četvrtak u večernjim časovima. Direktan prenos obe utakmice obezbeđen je na TV Arena Sport.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама