Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Zemun 3:1 (3:0)

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je pobedom protiv Zemuna okončala regularni deo Superlige, i sa prvog mesta će započeti plej-of.

540-zemun-347.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 9.500
Sudija: Zoran Široki
Strelci: Ben u 4′ i 18′, Pešić u 12′ za Crvenu zvezdu, Vukadinović u 51′ za Zemun.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić, Račić, Krstičić, L. Ilić, Radonjić, Ben, Pešić.
Rezerve: Supić, Frimpong, Jovičić, Milijaš, Adžić, Milić, Srnić.

Zemun: Milošević, Cvetković, Vukadinović, Đenić, Simić, Beljić, Lasickas, Luković, Vuković, Kiso, Petković.
Rezerve: Ostojić, Stanimirović, Asani, Marković, Ninkov, Milutinović, Podunavac.

Zemun je ekipa koja se ovog proleća sjajno pokazala, i u najavi samog meča trener Milojević je istakao da će igrači Crvene zvezde morati da odigraju veoma dobru partiju kako bi osvojili tri boda. To se i dogodilo. Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu i već u prvih 20 minuta otklonila sve dileme oko pobednika. Već u četvrtom minutu napravljen je faul nad Benom koji je odmah namestio loptu. Udaljenost je bila dvadesetak metara od gola, bliže desnoj strani, a Ben je izuzetno preciznim udarcem doneo Zvezdi prednost.

Samo osam minuta kasnije, bilo je 2:0. Ben se ovoga puta našao u ulozi asistenta — nakon uspešnog driblinga, usledio je pas u prostor ka Pešiću koji nije bio idealan, ali je Pešić sjajno reagovao, šutirao po zemlji u dalji ugao i pogodio „malu mrežu“.

Goleada je nastavljena u 18. minutu. Bio je to još jedan napad po desnoj strani, Luka Ilić je dobio odličnu loptu od Pešića, odlučio se da asistira ka Benu i nije pogrešio — Ben je smireno reagovao i pogodio za 3:0. Zvezda je mogla da postigne i četvrti gol kada su se u odličnoj prilici našli najpre Radonjić pa Pešić, ali je dva puta zaista dobro intervenisao golman Zemuna Milošević.

U nastavku utakmice Zemun je zapretio samo jednom, i iz te šanse je uspeo da postigne gol. Račić je izgubio loptu nadomak kaznenog prostora Crvene zvezde, a to su kaznili gostujući fudbaleri preko Vukadinovića. Međutim, i pored primljenog gola, pobeda Crvene zvezde nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, jer su crveno-beli sigurno priveli utakmicu kraju.

Drugo poluvreme započeo je Abraham Frimpong koji je zamenio Milana RodićaFrimpong je igrao na poziciji desnog beka, a Gobeljić je zauzeo Rodićevo mesto kraj leve aut linije. U nastavku su priliku odbili i Luka Adžić i Nenad Milijaš. Zvezda je mogla da uveća prednost, pogotovo nakon prilike Radonjića koji je šutirao posle dodavanja Pešića, ali je Milošević još jednom uspeo da sačuva svoju mrežu.

Crvena zvezda će plej-of seriju započeti 14. aprila protiv Partizana, a prednost na tabeli u odnosu na večitog rivala iznosi šest bodova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама