Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Најава утакмица

Zvezda u Baru, cilj se zna

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u usbotu popodne u Bar, na drugi meč polufinalne serije plej ofa ABA lige jtd protiv Mornara. O predstojećem meču govore trener Alimpijević i prvotimac Ognjen Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u subotu u popodnevnim časovima avionom za Podgoricu, odakle će odmah produžiti za Bar na drugu utakmicu polufinala ABA lige sa domaćinom ekipom „Mornara”.
Crveno-belima je potrebna još jedna pobeda kako bi obezbedili mesto u finalu i izbegli „majstoricu” .
Ekipa Crvene zvezde mts od ubedljive pobede u prvoj utakmici rezultatom 91:63, odigrali su dve vrlo teške utakmice u Evroligi, ali su sada sve misli okrenute ka duelu u dvorani „Topolica” u Baru, i drugoj utakmici polufinala koja je na programu u nedelju od 20 časova:
Trener KK Crvena zvezda mts Dušan Alimpijević: „Ne očekujem ni malo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati svoje drugačije lice, kao što su mnogo puta pokazali u Baru, gde su pobeđivali mnoge ekipe koje su bile na papiru favoriti. Oni se drugačije osećaju, ponašaju, igraju kod kuće. Stvori se zaista lep ambijent i za nas lep, jer smo prošli put imali dobar deo svoje publike i osećali smo se komotno. Nadam se i pozivam sve navijače da ispune halu i pruže nam podršku. Mi u ovoj nedelji završavamo naporan ciklus, ali neke stvari smo radili pametno, jer je u nedelju za nas najvažnija utakmica u poslednjih 11 dana. Svi smo poprilično svesni koliko bi nam važno bilo da završimo seriju u dve polufinalne utakmice” izjavio je trener crveno-belih, ali i skrenuo pažnju:.
Nikoga nije lako pobediti četiri puta u sezoni, naročito ne jednu ekipu koja igra dobru košarku i ima dobar šut za tri poena. Ne očekujem da će biti lako, niti očekujem da utakmica bude kao prva. Mislim da uz svo poštovanje ekipe Mornara, od nas mnogo zavisi, od našeg starta i naše energije. Kao u prvoj utakmici, kada na dobar način oduzmemo ekipi agresivnost i šut za tri poena, onda imaju problem, jer im je to najjači adut. Eto, to je nešto na šta se i ovaj put fokusiramo. Mislim da i oni nemaju baš želju da četiri puta izgube od istog tima u sezoni.
Umor i čak pet utakmica u samo 11 dana, nije i ne sme biti opravdanje:
Kada se priča o umoru, polufinale je, nema tu prostora da se priča o bilo kakvom umoru. Ako treba da dođemo do dana odmora, treba sada da ‘zaratimo’ da bismo završili posao u dve utakmice. Ako je umor faktor, onda treba da završimo posao što pre”.
Ekipa Crvene zvezde mts igraće u Baru kompletna, osim Nemanje Dangubića, koji je ranije završio sezonu zbog povrede kolena.
Crveno-beli su krajem decembra u 11.kolu ABA lige slavili kao gosti u Baru rezultatom 82:74, ali upravo početak tog meča, rano dvocifreno vođstvo Mornara, predstavljaju pravo upozorenje pred ovo polufinale.
Prvotimac KK Crvena zvezda mts Ognjen Dobrić:
Najbitnija utakmica za nas. Mi smo od početka sezone istakli naše ciljeve, i treba da idemo u najboljem stanju, koncentrisani u Bar, sa velikom željom da pobedimo. To nam je cilj, da završimo polufinale u dve utakmice.  “Dole” niko nije favorit, ne mogu da kažem da smo favoriti. Oni jako dobro igraju kod kuće, imaju dosta publike, napune halu. Neće biti lako, ali idemo na pobedu i da završimo to u dve utakmice”.
Po završetku utakmice u „Topolici” ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd u ponedeljak, u petak sledi duel sa Realom, a eventualna „majstorica” u polufinalu ABA lige (ukoliko bude potrebno) zakazana je za ponedeljak 02.aprila u dvorani „Aleksandar Nikolić”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама