Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Ubedljiv poraz Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su ubedljiv poraz u okviru 27.kola Evrolige. U OAKA areni bolji od crveno-belih bili su košarkaši Panatinaikosa, koji su slavili rezultatom 91:71.

Trener crveno-belih, Dušan Alimpijević, nije mogao da računa na povređenog Nemanju Dangubića, kao ni na Peru Antića, pa su se u startnoj petorci našli Lazić, Ročesti, Lesor, Davidovac i Bjelica.

Košarkaši Crvene zvezde loše su otvorili prvu četvrtinu, pa su im bila potrebna dva minuta igre da dođu do prvih poena, kada je precizan bio Lesor. Njihove neorganizovane napade i promašene šuteve umeli su da kazne domaći igrači, pa su poenima Kalatesa, Džejmsa i Singltona došli do velikih plus 15 (17:2). Do sredine prve deonice ekipa Panatinaikosa bila je nepogrešiva prilikom šuta iz igre, a njihovu seriju prekinuo je Lesor, koji je bio precizan sa poludistance. Trener beogradske ekipe izmenio je gotovo celu petorku, Ročesti je bio primoran da napuati teren zbog dve brze lične greške, naa terenu su se našli Enis, Omić i Janković, pa su gosti uspeli da pronađu napadačko ritam. Usledila su četiri vezana promašaja domaćina sa linije 6.75, pa su crveno-beli smanjili zaostatak na deset poena (10:19). Sa niskog posta poentirao je Omić, i to uz faul, pa je iskoristio i dodatno slobodno bacanje i time dodatno približio svoju ekipu (15:24).

U istom ritmu nastavili su košarkaši Panatinaikosa i u drugom periodu, pa su poenima Papasa i Singltona dodatno povećali svoju prednost. Sa druge strane, u ekipi Crvene zvezde istakao se Omić koji je nastavio da pogađa ispod koša, Bjelica je bio precizan na liniji penala, te su uspevali da održe korak. Sredinom drugog kvartala izabranici Dušana Alimpijevića dolaze i do svega četiri poena zaostatka (32:36), kada je Davidovac pogodio sa distance i primorao domaću ekipu na tajm-aut. Usledila je mini-serija Panatinaikosa, koji su se tako ponovo odlepili na deset poena prednosti, a Crvena zvezda ispunila bonus u finišu prvog poluvremena. Domaći igrači otišli su na odmor sa prednošću od devet poena prednosti (47:38).

Kalates i Pejn doneli su Panatinaikosu najubedljiviju prednost od početka meča (57:40) nakon tri minuta igre u nastavku, pa je Alimpijević reagovao tajm-autom. Dvojkom Džejmsa sredinom kvartala domaćini su došli i do 21 poena “viška”, te tako praktično reše utakmicu u svoju korist. Njihovu seriju prekinuo je Lazić pogotkom sa distance, koji je tako, uz Bjelicu, došao do 2000.poena u dresu Crvene zvezde. Raspoložen je bio Omić, koji je u finišu četvrtine zakucao za svoj 15.poen, ali to nije bilo dovoljno da se Zvezda rezultatski približi (56:77).

Izvor: Turkish Airlines EuroLeague
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Napadački raspoložen bio je i Dejan Davidovac, koji je poslednji period otvorio pogotkom  sa linije 6.75, ali je na isti način uzvratio Rivers. Na -12 beogradsku ekipu doveo je Lesor snažnim kucanjem, a onda i pogođenim slobodnim bacanjem. Ipak, sve to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi prednost protivnika, koji je do kraja utakmice uspeo da poveća svoju prednost na  20 poena (91:71).

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Dejan Davidovac, koji je upisao 17 poena, dok je Alen Omić zabeležio 15 poena, uz sedam skokova.

Ovim porazom košarkaši Crvene zvezde praktično su ostali bez šanse da ostvare plasman među osam najboljih ekipa, a naredni meč očekuje ih već u četvrtak, kada će ugostiti aktuelnog šampiona, ekipu Fenerbahčea.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама