Хокеј Хокеј/Извештаји

Hladan tuš, poraz od Celja

Hladan tuš za sve ljubitelje hokeja i navijače Crvene zvezde desio se večeras u ledenoj hali Pionir. Nakon što su u ponedeljak osvojili titulu državnog prvaka Srbije, crveno-beli oklopnici su večeras doživeli neočekivan poraz od ekipe Celja, u prvoj polufinalnoj utakmici plej ofa IHL takmičenja. Očekivali su gledaoci, njih 200 (pristigli tokom susreta) da će ih naši hokejaši obradovati još jednom pobedom, ali desilo se suprotno. Ne verujemo da je u pitanju pražnjenje nakon osvojene domaće titule, ali definitivno je Celje mnogo kvalitetnija ekipa od Vojvodine i trebaće izabranicima Igora Krivošlika dosta truda i sreće da pobede u Celju i ostanu u igri za finale.

Crvena zvezda – Celje 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Prvi period igre je bio izuzetno dinamičan. Viđena je dobra borba na obe strane, a Crvena zvezda je povela već u 4. minuti susreta preko kapitena Marka Brkušanina (asistencija Uroš Bjelogrlić) sa 1:0. Napadali su Zvezdini hokejaši na gol Celja, pritiskali protivnika, ali nisu uspeli da iskoriste svoje prilike. I kako to po običaju biva, kada ne iskoristite svoje prilike, sledi kazna. Prvo Celje dolazi do izjednačenja 1:1 preko Jure Zupanca, da bi na minut i po pred kraj prvog perioda gosti (igrač više) došli i do vodstva od 1:2. Ovog puta strelac je bio Aljaž Ogrizek (asistencija Blaž KnezŽiga Grahut). Pred sam kraj Zvzeda je imala igrača više, ali nije uspela da iskoristi tu prednost, pa se na odmor otišlo sa prednošću gostiju.

Drugi period igre Zvezda započinje dosta agresivno i sa velikom željom da što pre dođe do izjednačenja. Međutim, ni dva puta igrač više nije bio dovoljan crveno-belima da smeste pak u mrežu gostiju. Ipak, naši oklopnici nisu popuštali i napokon u 33. minuti Mihal Kluka (asistencija David Sefič) donosi željenih 2:2. I posle toga su naši hokejaši nastavili da igraju napadački, ali onda umalo kazna. Nakon dominacije naših igrača Celje izvodi jedan brz kontranapad, ali Arsenije Ranković čuva našu mrežu i rezultat do kraja druge trećine ostaje nepromenjen iako je Zvezda i pred kraj trećine imala igrača više, ali opet bez uspeha.

A onda u poslednjem periodu nešto što nismo očekivali. Celje ulazi motivisanije sa željom da postigne gol ali Zvezda uspeva da odoli. I u trenucima kada su crveno-beli uspostavili ravnotežu na ledu, neshvatljiva greška naše odbran koju neumoljivo koristi Rok Leber za 2:3. Malo posle toga Zvezda ima idealnu šansu 1 na 1 ali rezultat ostaje nepromenjen. Do kraja utakmice viđena je ravno pravna borba u kojoj je Celje uspelo da sačuva ovaj rezultat i da povede u polufinalnoj seriji 0:1.

Sledeća utakmica se igra u Celju, 17. marta i nadamo se da će naši hokejaši smoći snage da se revanširaju celjanima i da vrate polufinalnu seriju u Beograd.

Crvena zvezda: MITIĆ Jug, RANKOVIĆ Arsenije, KLUKA Michal, NOVAKOVIĆ Uglješa, PODUNOVAC Pavle, SEFIĆ David, ĐUMIĆ Mirko, BJELOGRLIĆ Uroš, BRKUŠANIN Marko, KEREZOVIĆ Nikola, KOSTEV Lon Georgii, SABADOŠ Robert, ANIĆ Ivan, BUCHKIN Mikhail, HRUŠIK Lukaš, PAJEVIĆ Filip, VUČUREVIĆ Nemanja, Marković Mirko, NOVAKOVIĆ Petar, VUKIČEVIĆ Luka, ZWICK Andrej

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама