Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Vojvodina – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je zabeležila i četvrtu pobedu ovog proleća u Superligi!

540-vojczv-261.jpg

Stadion: „Karađorđe“
Gledalaca: 8.000
Sudija: Jovan Šegrt
Strelci: Eze u 73′ za Vojvodinu, Donald u 2′, Ben (p) u 84′ za Crvenu zvezdu.

Vojvodina: Rockov, Lazarević, Lakićević, Subotić, Vukasović, Jovančić, Radovanović, Putinčanin, Arsić, Eze, Mihajlović.
Rezerve: Perić, Saničanin, Cebara, Zličić, Mesarović, Vujanović, Kalezić.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Krstičić, Srnić, Radonjić, Pešić.
Rezerve: Supić, Gobeljić, Frimpong, Račić, Milijaš, Adžić, Ben.

Trener Vladan Milojević odlučio je da ovoga puta na klupi ostavi do sada uglavnom standardnog El Fardu Bena, a veliki jubilej proslavio je Slavoljub Srnić — utakmica protiv Vojvodine bila mu je 100. takmičarska u dresu Crvene zvezde!

Već posle nešto više od 60 sekundi Zvezda je došla do prednosti! Početak kakav se samo poželeti može. Nakon kornera Radonjića, loptu je sačekao Jovičić i silovito šutirao sa 19 metara. Rockov je uspeo da odbrani, ali je odbio loptu u polje; najbrži i najspretniji bio je kapiten Donald koji je pogodio mrežu.

Gol je svakako uticao na igrače obeju ekipa; Crvena zvezda koja je danas nastupila u teget dresovima želela je i drugi gol, a domaćin je želeo da što je moguće pre dođe do izjednačenja. Ovo je donelo dosta ofanzivan fudbal, uzbudljivu i dinamičnu utakmicu, ali nije bilo pravih, ozbiljnih prilika. Međutim, domaćin je imao veći posed lopte, i domaćin je bio taj koji je češće pretio, uglavnom sa distance. Arsić i Mihajlović nisu dozvoljavali Borjanu da izgubi koncentraciju, ali njihovi veoma dobri šutevi, srećom, nisu išli u okvir gola.

Zvezda jeste otišla na odmor pri povoljnom rezultatu, ali trener Milojević je uvideo falinke u Zvezdinoj igri. Otuda, Zvezda u nastavak ulazi znatno bolje. Forsiran je visoki presing, u odbrani su naši fudbaleri stajali znatno bliže protivniku i Vojvodina nije uspevala da nastavi sa igrom iz prvog polufvremena. Zvezda je tokom prvih 20-tak minuta nastavka bila znatno bolji tim, ali nije uspela da kruniše bolju igru još nekom stopostotnom šansom, što je i osnovna zamerka našim fudbalerima u ovoj utakmici.

Zvezda je morala bolje prilikom kontranapada koji je započeo Donald, nastavio Krstičić ali nedovoljno dobro završio Radonjić. Vojvodina je nakon toga najavila nešto bolju igru. U 71. minutu Mihajlović je propustio priliku da izjednači, ali tri minuta kasnije Eze ju je iskoristio; Vojvodina je tad ima brz kontranapad, ali za razliku od naših fudbalera domaćini su uspeli da dođu u poziciju za šut, što je Eze iskoristio.

Reagovao je Milojević ubacivanjem Bena umesto Pešića, a nekoliko minuta kasnije Radonjić je posle napada po desnoj strani pao u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Najstrožu kaznu izveo je Ben i postigao na taj način svoj prvenac u crveno-belom dresu.

Do kraja utakmice priliku su dobili i Luka Adžić i Uroš Račić, a do nove promene rezultata nije došlo.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама