Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda slavila protiv Voždovca na 73. rođendan

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su na najlepši način obeležili predstojeći 73. rođendan kluba i slavili golom u poslednjim trenucima utakmice protiv neugodnog Voždovca.

540-slavlje-4326.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 10,300
Sudija: Novak Simović
Strelci: Rodić u 46′, Krsitčić u 90′ za Crvenu zvezdu, a Pavlović u 88′ za Voždovac,

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Donald, Krstičić, Srnić, Radonjić, Ben, Pešić.
Rezerve: Supić, Savić, Gobeljić, Račić, L. Ilić, Adžić, Joveljić.

Voždovac: Čupić, Gajić, Stuparević, Bulatović, Mihajlov, Ješić, Pavlović, Srećković, Gavrić, Duronjić, Ćirković.
Rezerve: Knežević, Zlatković, Stanković, Milutinović, Pavićević, Pavlovski, Stojanović.

U predvečerje 73. rođendana fudbaleri Crvene zvezde podarili su svojim navijačima novu pobedu. Na taj način izabranici Vladana Milojevića uvećali su bodovnu prednost nad najbližim pratiocima na 14 bodova. Šef stručnog štaba crveno-belih odlučio je da utakmicu počne sa igračima koji su izneli najveći teret evropskih dvoboja. Van startnih jedanaest ostali su Savić Jovičić, pa je tako centralni bekovski par činio dvojac Le Talek i Babić.

Gosti, predvođeni trenerom Milošem Veselinovićem, odlučili su se za jak defanzivni blok, i retki su bili trenuci u prvih 45 minuta kada se na polovini najtrofejnijeg srpskog kluba mogao videti neko od gostujućih fudbalera.

Nasuprot njima, tim iz Ljutice Bogdana strpljivo je pleo mrežu oko gola Čupića, međutim u prvom poluvremenu nije bilo viđeno mnogo šansi. Uglavnom su pokušavali Radonjić Pešić. Prvi je imao dva pokušaja udarcem nogom, dok je najbolji strelac nacionalne lige, gol “zmajeva” ugrožavao glavom. Očigledno je da je mladi stručnjak na klupi Voždovca dobro proučio igru Crvene zvezde. Spoljni igrači, Stojković Rodić bili su dobro markirani daleko od protivničkog gola, Samim tim izostala je saradnja sa krilnim napadačima, Srnićem Radonjićem, koji je bio pod posebnom prismotrom.

Retko se dešavalo ove sezone da protivnik uspe da odoli napadima crveno-belih u prvom poluvremenu. Ipak, u nastavku čekalo se nepun minut na vođstvo “slavljenika”. Pešić je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, štiklom uposlio Rodića koji postiže svoj treći uzastopni gol i dovodi svoj tim u vođstvo. U narednih 15-ak minuta Crvena zvezda je prikazala najbolji fudbal na današnjem meču. Nedostajalo je koncentracije ali i sreće da se definitivno, postizanjem drugog pogotka reši pobednik. Na kratko u 73. minutu dešavanja na terenu, usled spektakularnog vatrometa potisnuli su navijači na severnoj tribini.

U samom finišu gosti su krenuli otresitije ka golu Borjana što im se isplatilo u 88. minutu kada je Pavlović posle gužve posle kornera savladao Borjana za izjadnečenje. Ipak, da ne bude pokvareno rođendansko slavlje pobrinuo se Nenad Krstičić u 90. minutu. Na idealan centaršut Stojkovića, postavio je glavu i savladao Čupića.

Naredni meč Crvena zvezda igra u sredu, protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама