Хокеј Хокеј/Извештаји

Velika pobeda Zvezde u Ljubljani!

Tesno, napeto, neizvesno…ali na kraju pobeda!!! Slavija – Crvena zvezda 2:3 (1:1, 1:1, 0:1).

Crveno-beli oklopnici otputovali su danas za Ljubljanu na megdan ekipi Slavije. Meč koji za Slaviju nije značio mnogo, našima je predstavljao bitku za drugo mesto. Naši hokejaši su uspeli da u jednoj, do kraja neizvesnoj utakmici, savladaju domaćina koji je evidentno podigao svoju formu i koji će biti prvi Zvezdin protivnik u plej ofu.

Prva trećina protekla je u izjednačenoj borbi. Slavija je vrlo rano došla u vodstvo (1:0), već u 4. minuti susreta, a strelac je bio Luka Ščap. Zvezda je pritisnula i u 11. minuti uspela da izjednači na 1:1. Strelac je bio Mirko Đumić. U ovoj trećini igrači Zvezde su zaradili čak 4 isključenja, naspram jednog za igrače Slavije.

U drugoj trećini po jedo isključenje na obe strane i po jedan pak u obe mreže. Zvezda u 28. minuti preko Mihaila Bučkina dolazi u vodstvo od 1:2, ali domaćini preko Andraža Kompolšeka u 38. minuti dolazi do izjednačenja 2:2.

A onda u poslednjoj trećini prava bitka. U tom se bolje snašla crveno-bela četa koja preko Nemanje Vučurevića u 50. minutu dolazi do vodstva od 2:3, što je na kraju bio i konačan rezultat ovog susreta. Domaćini su pokušali da u poslednjoj minuti izjednače (izveli golmana), ali to nije urodilo plodom pa se crveno-beli vraćaju za Beograd kao pobednici.

Ovim je Crvena zvezda obezbedila drugo mesto pred plej of, a prvi protivnik u četvrtfinalu biće im upravo ekipa Slavije. Čim budemo saznali termine i satnice odigravanja četvrtfinalnih duela, obavestićemo vas o tome.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама