Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Poraz crveno-belih u finalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da odbrane trofej u nacionalnom Kupu. Bolji u finalu bio je Partizan Nis rezultatom 75:81 (9:25, 22:24, 24:16, 20:16)
Košarkaši Crvene zvezde mts stali su na korak od cilja i nisu uspeli da odbrane trofej u Kupu Radivoja Koraća. Crveno-bele je skupo koštao loš početak pa i pored mnogo uložene energije i neverovatne serije koja ih je primakla, nisu uspeli da naprave potpuni preokret. Na kraju Partizan Nis je pobedio rezultatom 75:81 (9:25, 22:24, 24:16, 20:16).
Slab početak, napadački neprepoznatljiv, za izabranike Dušana Alimpijevića stavio je veliko breme na pleća crveno-belih. Partizan Nis je u ranoj fazi pove o dvocifrenom razlikom i već na kraju prvog perioda imao prednost od 16 poena (9:25).
Druga četvrtina još uvek nije uvela u ritam Crvenu zvezdu koja je u jednom trenutku otišla i na minus od 20 poena, a na poluvremenu je ’’večiti rival’’ imao 18 poena prednosti (31:49). Veliki odmor u potpunosti je restartovao crveno-bele.
Izabranici Dušana Alimpijevića izašli su u trećoj deonici na parket sa nemerljivo više energije. Dangubićeva trojka, a potom i dva snažna zakucavanja Alena Omića i Milka Bjelice trasirali su put crveno-belima do serije 16:3 koja ih je primakla na samo pet poena zaostatka polovinom treće deonice (47:52). Međutim, velika potrošnja energije košatala je Zvezdu i Partizan je uzvratio serijom 10:0.
Crvena zvezda je gotovo ispočetka morala da krene da topi prednost rivala i ponovo u tome uspela. Sjajnu energiju doneo je ulazak Stefana Jankovića. Na nešto više od tri minuta do kraja snažno zakucavanje Matijasa Lesora donelo je Zvezdi prilazak na samo minus od tri poena (66:69).
Međutim, izabranici trenera Alimpijevića su ponovo stali na korak od potpunog preokreta pa je Partizan na kraju pobedio.
Crvena zvezda mts – Partizan Nis 75:81 (9:25, 22:24, 24:16, 20:16)
Crvena zvezda mts: Dangbić 14, Davidovac 2, Lazić 4, Antić 2, Dobrić 7, Feldin 7, Janković 6, Ročesti 6, Omić 2, Lesor 4, Enis 10, Bjelica 14 (6sk)

Dušan Alimpijević:

”Čestitke Partizanu na potpuno zasluženo osvojenom Kupu. Bili su bolji od prve do poslednje sekunde. Sa ovakvim uvodom nismo zaslužili da pobedimo, bez obzira na bolje drugo poluvreme koje očito nije bilo dovoljno. Čitav ovaj turnir nije bio ni blizu našeg nivoa koji smo imali u ABA ligi i Evroligi.
Nisam zadovoljan kako smo izgledali ne u finalu, nego na turniru. Pokušavao sam u nekoliko navrata da objasnim da je ova utakmica Partizanu izuzetno značaja i da će ući sa velikom energijom. Jasna je stvar, imali su Evropu kakvu su imali i nisu u plejofu ABA lige i iz tog razloga sam govorio da će ući u meč sa ogromnom energijom što su i učinili”
Milko Bjelica:

”Nismo odigrali na nivou na kom smo bili do sada tokom ove sezone. Nismo tokom cele sezone izgledali kako smo želeli. Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, a mi se okrećemo drugim takmičenjima”
Скочи на траку са алаткама