Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Zenit 0:1 (0:1)

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde prvi poraz na pripremama ove zime doživeli su u poslednjoj utakmici, i to minimalnim rezultatom 1:0.

540-zenit-432.jpg

Stadion: „Mardan“
Gledalaca: oko 500
Sudije: Anatolij Višničenko (1. poluvreme), Aljošin Igor (2. poluvreme)
Strelci: Erohin u 23′ za Zenit.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Milić, Srnić, Radonjić, Ben.
Igrali su još i: Jovičić, Račić, Babić, Hajdin, Pavkov, Gobeljić, Frimpong, L. Ilić, Adžić, Milijaš.

Zenit: Lunev, Mamana, Mevlja, Smolnikov, Krišito, Paredes, Kraneviter, Erohin, Zabolotnji, Driusi, Rigoni.

Znalo se i pre utakmice srpskog i ruskog predstavnika da Crvenu zvezdu čega do sada najteži protivnik na pripremama. I jedan i drugi trener u startnu postavu su uvrstili ono najbolje čime u ovom trenutku raspolažu, U našem timu zbog lakših povrena na terenu nije bilo Branka Jovičića i Aleksandra Pešića, kao i od ranije povređenog Boaćija koji trenira u Beogradu.

Zenit je sigurnije i konkretnije otvorio utakmicu. Igralo se više na polovini Crvene zvezde koja je kad god je to mogla pokušavala da uzvrati brzim napadima preko Radonjića Srnića. Rusi su u 15. minutu propustili stopostotnu priliku nakon centaršuta sa naše desne strane; napadač Zenita je pobegao čuvarima, šutirao nogom iz prve sa šest metara, srećom po naš tim — pored stative. Ipak, Zenit je nešto bolju igru krunisao u 23. minutu. Posle kornera i nešto slabije ispucane lopte Donalda, Erohin je najpra „lažnjakom“ prevario jednog našeg igrača, a potom neodbranjivo šutirao u gornji desni ugao gola.

Zvezda je zaigrala bolje nakon primljenog gola, i mogla je već u narednom napadu da izjednači. Zvezda napad po desnoj strani je uspeo, Stojković je centrirao ka Benukoji je bio sam na pet metara, ali je glavom šutirao pored stative. Drugu odličnu šansu naši fudbaleri stvorili su zahvaljujući presingu. Ben je poslao povratnu loptu ka Donaldu koji je iz kaznenog prostora neometan šutirao, ali veoma neprecizno, preko gola.

U drugom poluvremenu izvršena je jedna izmena; Branko Jovičić zamenio je Nemanju Milića, a već u 47. minutu Zvezdin presing se još jednom isplatio. Nakon oduzete lopte i dodavanja DonaldaKrstičić je ciljao sa oko 20 metara, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. Rusi su uzvratili desetak minuta kasnije kada su ozbiljno zapretili posle centaršuta sa desne strane, a na drugoj stativi je za delić sekunde zakasnio njegov saigrač i šutirao pored gola.

Čak i kada je Vladan Milojević promenio gotovo celu postavu, to se nije odrazilo na kvalitet Zvezdine igre. Može se reći da je Zvezda zaslužila izjednačenje. Srnić je u dva navrata opasno pretio; prvi put nakon brze kontre kada je možda bio i odgurnut sa leđa prilikom šuta, a drugi put kada je izvanredno šutirao sa distance i stavio golmana Zenita na ozbiljno iskušenje.

Do promene rezultata, ipak, nije došlo, i iako je Crvena zvezda ostavila dobar utisak, poražena je po prvi put na ovim pripremama.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама