Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (0:0), 156. derbi

U 156. večitom okršaju Crvene zvezde i Partizana, viđena su dva gola i podela bodova.

540-derbi-536.jpg

Stadion: JNA
Gledalaca: 20.000
Sudija: Milorad Mažić
Strelci: Suma u 62′ za Partizan, Boaći u 84′ za Crvenu zvezdu.

Partizan: Stojković, Vulićević, Miletić, Ostojić, Antonov, Everton, Jevtović, Suma, Pantić, Ožegović, Tavamba.
Rezeve: Jovičić, Đuričković, Mitrović, Jovanović, Radin, Ilić, Munir.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Pešić, Borjan.
Rezerve: Supić, Babić, Gobeljić, Račić, Milijaš, Jovičić, Adžić.

Težak, nakvašen teren, u velikoj meri je otežavao fudbalerima Crvene zvezde da uspostave prepoznatljivu igru kojom su lomili protivnike ove jeseni. Doduše, činjenica je da Zvezda nije odigrala kako ume i kako je navikla svoje navijače. U prvom delu igre nije bilo mnogo dešavanja vrednih pomena. Crvena zvezda je imala jednu, ali kakvu priliku! Nakon centaršuta Kange, lopta je preletela štopere Partizana i pala pravo na nogu Aleksandra Pešića. Naš napadač je iz prve šutirao sa četiri metara, ali je uspeo da pogodi Stojkovića koji nije ni stigao da reaguje. Na drugoj strani, Partizan je preko Ožegovića dva puta zapretio; jednom je naš nekadašnji fudbaler šutirao veoma neprecizno nakon solo-prodora, a drugi put je intervenisao Borjan.

Domaćin je od prvog zvižduka sudije zaigrao oštro, pa je nakon prvog dela igre rezultat u kartonima bio 3:1 za Partizan.

Ni u nastavku utakmice kvalitet fudbala nije bio na zadovoljavajućem nivou, kada se u obzir uzme renome oba rivala. Crvena zvezda nije uspevala da stvori šansu, ali je na drugoj strani Partizan bio sve odlučniji, i zbog toga je bio nagrađen. U 61. minutu Vujadin Savić je zakasnio sa intervencijom, faulirao je Ožegovića u kaznenom prostoru i domaćinu je dosuđen penal. Loptu je namestio Suma, i uspeo je savlada Borjana iako je naš čuvar mreže imao loptu na ruci; ipak, šut je bio snažan i Partizan je poveo 1:0.

Zvezda je nakon primljenog gola uspela da dođe do igre koja ju je krasila ove jeseni. Međutim, Aleksandar Pešić nije uspeo ono što mu je sa lokoćom polazilo za nogom tokom prethodnih meseci. Nakon odlične asistencije u prostor, Pešić je bio sam pred golmanom Partizana, ali Stojković je iz tog duela izašao kao pobednik. Ubrzo nakon ove prilike pokušao je i Krstičić, ali nedovoljno snažno da bi golmana Partizana stavio na veće muke.

Zvezda je uspela da dođe do izjednačenja u 84. minutu. Nakon kornera, lopta je stigla do Donalda koji je pronašao na malom prostoru Boaćija, a naš napadač odlično naciljao dalji ugao i po zemlji pogodio “malu mrežu”! Ispostavilo se da je ovo bio i poslednji gol na utakmici koja nije obilovala kvalitetnim i nadahnutim potezima.

Kada se sve uzme u obzir, Crvena zvezda je zadovoljnija nakon 156. derbija. Zadržano je devet bodova prednosti na tabeli, i ekipa je uspela da stigne gol minusa.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама