Фудбал Фудбал/Вести

Crvena zvezda – Radnik 5:0

Izvor: FK Crvena zvezda

Izabranici Vladana Milojevića sigurnim korakom nastavljaju da koračaju nacionalnim šampionatom. Po hladnom vremenu pred nešto više od četiri hiljade navijača fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik iz Surdulice.

540-radnik-43632.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 4.352
Sudija: Srđan Jovanović
Strelci: Gobeljić u 11′, Pešić u 45′, 71′ i 77′, Jovičić (pen) u 90′.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Frimpong, Savić, Rodić, Račić, Milijaš, Srnić, Milić, Adžić, Pešić.
Rezerve: Supić, Stojković, Babić, Jovičić, Donald, Kanga, Boaći.

Radnik: Vasiljević, Mladenović, Bulatović, Stanković, Keremeh, Radović, Pavlović, Gojković, Pejčić, Žakula, Zlatanović.
Rezerve: Čančarević, Milovanović, Purović, Mirosavljević, Zulfiji, Podunavac, Mijić.

Šef stručnog štaba najtrofejnijeg srpskog kluba ponovo je promenio startnu postavu u odnosu na prethodnu utakmicu. Međutim, to nije ništa promenilo kada je igra crveno-belih u pitanju. Rani gol postignut u 11. minutu dodatno je olakšao posao timu iz Ljutice Bogdana. Gobeljić se odlično ubacio iza leđa odbrane gostiju, izbio sam pred protivničkog golmana i rutinski zatresao mrežu. Maestralnu asistenciju ubeležio je Aleksandar Pešić. Od tog momenta fudbaleri Crvene zvezde dobili su dodatno na mirnoći, strpljivo su gradili akcije preko krila na kojima su igrali Srnić i Adžić. Mladi napadač našeg kluba i sam je imao dve velike prilike u prvom poluvremenu da se upiše u strelce ali mu je nedostajalo i malo sreće.

Do odlaska na odmor, dlanove Zvezdine publike još jednom je zagrejao Aleksandar Pešić. Pomenuti Adžić odlično je izveo korner na prvu stativu, gde je loptu spremno sačekao „svemogući“ Pešić i zakucao u mrežu za ubedljivo vođstvo već posle prvih 45 minuta.

Nastavak susreta i pored još dva gola nezaustavljivog Nišlije ipak je obeležio povratak Branka Jovičića na teren. Neumorni vezista se oporavio posle teške povrede i preloma noge i konačno vratio na teren. Na inicijativu saigrača Zvezdina „trojka“ izvela je uspešno i jedanaesterac u 90. minutu i na taj način postavila konačan rezultat. Crvena zvezda-Radnik 5:0. Tim Vladana Milojevića još jednom je na delu potvrdio da za njega nema malih utakmica. Sigurno da nije lako mladom stručnjaku na klupi crveno-belih da izabere najboljih jedanaest fudbalera jer kao što je i sam rekao svi zaslužuju da igraju. Tim Sime Krunića demoralisan visokim zaostatkom iz prvog poluvremena, dozvolio je da treći put uzastopno Crvena zvezda slavi protiv njegovog tima sa 5:0.

Bura emocija na najvećem srpskom stadionu izazvana ulaskom Branka Jovičića u igru, ponela je ceo crveno-beli tim u drugom poluvremenu. Uz dodatni vetar u leđa sa severne tribine nizali su se napadi Srnića, Adžića, Rodića, Gobeljića, Milijaša… Dvostruki egzekutor momak iz Niša, nezaustavljivi Aleksandar Pešić. Teško je rečima opisati sve kvalitete koje ove jeseni prikazuje Zvezdin centarfor.

Već za vikend i on ali i svi njegovi saigrači imaće novu priliku da potvrde svoj kvalitet na gostovanju ekipi Bačke.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама