Фудбал Фудбал/Омладински погон

Omladinci i kadeti jesenji šampioni

Omladinci i kadeti Crvene zvezde nakon prvog dela sezone poput seniora zauzimaju prva mesta u svojim ligama. Odigrali su po 17 utakmica, a na proleće ih čeka nastavak borbe za povratak titula na Marakanu.

540-omladinci-6235.jpg

Krenimo od crveno-belih omladinaca koji su do sada zabeležili 14 pobeda i osvojili ukupno 44 boda. Drže prvo mesto ispred branioca titule, Brodarca i Partizana, koji imaju 36, odnosno 35 bodova ali sa dve utakmice više od ekipe sa Starog sajmišta i jednom od crno-belih. Većina momaka koja je igrala ove jeseni je sezonu započela još u junu na Zlatiboru sa prvim timom Crvene zvezde. Već tada se videlo, pod vođstvom Milana Kosanovića, da ta grupa igrača može mnogo da pokaže. Neposredno pred pripreme na mesto šefa struke omladinske ekipe postavljen je Milan Lešnjak koji tada polako počinje da slaže kockice od igrača koji su ostali u mlađem timu Zvezde i onih koji su prešli iz kadetske selekcije.

Jako brzo sve je došlo na svoje, a nakon jedinog poraza do sada, u trećem kolu, kreće sjajna serija od 13 pobeda na 14 utakmica. Redom su i to ubedljivo padali Radnički u Kragujevcu, Internacional na Rakovici, Voždovac, OFK Beograd, Napredak, a na samom kraju Partizan i Sparatak. Ukupno 64 gola na 17 utakmica, a kako tu onda ne spomenuti prvog špica ekipe, Dejana Joveljića koji je postigao i više od pola njih. Da budemo precizni, on je na 14 utakmica ove jeseni uspeo da savlada protivničke golmane čak 33 puta, što predstavlja neverovatan podvig. Naravno, kako i on sam ističe, sve je to zasluga cele ekipe, koja je na svakom delu terena znala da odradi svoj deo posla.

Sa tim se slaže i naš levi bek, Aleksa Terzić, koji je od ove sezone i zamenik kapitena, upravo najboljem stelcu lige, Dejanu Joveljiću:

— Najbitnije je da je naš tim uigran i da svi dajemo maksimum na svojoj poziciji koja nam je poverena od strane našeg trenera. Zahvaljujući tome i zahvaljujući činjenici da ozbiljno shvatamo svoju ulogu i mesto u timu mislim da je Zvezdina omladinska škola napredovala. Dosta sam ove jeseni asistirao našem najboljem strelcu, Dejanu Joveljiću, on nam je mnogo pomogao da završimo na vrhu tabele u prvom delu sezone, ali moram da spomenem i Luku Ilića koji je uz njega dosta doprineo ovim rezultatima ali mi je i žao što nije bio par utakmica sa nama, trenutno je povređen i želim mu brz oporavak — kaže Terzić.

Nije baš uobičajeno da levi bek postiže toliko golova, a naš omladinac je više puta uspeo da matira protivničke golmane:

— Jako sam zadovoljan svojim napretkom ali mislim da postoji još prostora za dalje usavršavanje. Dao sam pet golova za ovu polusezonu igrajući beka, a mislim da to nije često slučaj na toj poziciji. Naravno asistencija je bilo dosta više. Verujem da će Zvezda u meni i dalje videti mogućnost za napredak i ulagati u mene kao što je to činila i do sad, a ja ću svojim zalaganjem, odnosom prema igri i odnosom prema timu i publici dati sve od sebe. Velika je čast biti sa prvim timom Zvezde, a postati zamenik kapitena u omladinskom pogonu je veliki uspeh, to će mi dati još više samopouzdanja i zahvaljujući tome smatram da sam dobio još jedan vetar u leđa za bolji napredak — poručuje Aleksa.

Terzić je bio deo i prošlosezonske ekipe koja i pored sjajnih partija nije uspela da dođe do titule prvaka, ali misli da smo sada napravili nekoliko važnih koraka ka njoj:

— Odlično smo ušli u završnicu jesenjeg dela šampionata i u najbitnijim trenutcima smo dali svoj maksimum i osvojili važne bodove, za koje verujem da će biti presudni u borbi za titulu ove godine. Verujem da ćemo ostati na vrhu tabele i sledeće sezone igrati Ligu šampiona koju smo zaslužili da igramo i ove — zaključuje Aleksa Terzić.

Ono što treba napomenuti kada je reč o našim mlađim kategorijama je i da su ovaj deo sezone kao domaćini često menjali terene i praktično nisu imali onu pravu domaćinsku prednost. Razlog za to je ipak lep, s obzirom na to da su se tokom jeseni u potpunosti renovirala igrališta Omladinske škole. Ipak, neka ostane zabeležno da su crveno-beli omladinci kao domaćini tokom prvog dela sezone igrali na pomoćnom terenu iza južne tribine Marakane, na glavnom pomoćnom terenu prvog tima iza severne tribine, na Adi Ciganliji i jednom na terenu BASK.

Kada je reč o kadetima Crvene zvezde, oni verovatno spadaju u jednu od najlepših fudbalskih priča ove jeseni u Srbiji. Momci, koje kao i prošle sezone predvodi Nikola Puača, su zabeležili maksimalnih 17 pobeda na 17 utakmica u prvenstvu, pa i ne čudi što zauzimaju prvo mesto u ligi i to ispred Partizana koji ima pet bodova manje. Upravo je večiti rival takođe imao stopostotan učinak ali samo do 15. kola kada su naši kadeti bili ubedljivi i slavili sa 4:2. Ali nisu samo crno-beli tako prošli, a gol razlika 56:6 upravo to i dokazuje. Ovi sjajni rezultati i veliki niz pobeda dovoljno govore o odlučnosti da se i kadetska titula vrati u Ljutice Bogdana 1a, a i da se ona izgubljena pred sam kraj prošle sezone brzo zaboravila.

Burmaz i Jočić predvode ovu ekipu kada je reč o postignutim golovima, u stopu ih prati i naše levo krilo, Marko Dedijer, a i on sam je pored dosta asistencija čak osam puta zatresao mrežu protivnika:

— Moram da se zahvalim svim saigračima i stručnom štabu na jesenjoj tituli. Još na početku priprema smo znali šta želimo i postavili smo sebi jasne ciljeve, a jedan je bio i 17 pobeda na 17 utakmica. Verujem da smo najviše radili od svih ekipa u kadetskoj ligi i da je to glavni razlog zašto smo prvi na tabeli na kraju polusezone. Onako kako smo trenirali tako smo i igrali iz nedelje u nedelju, a sve što je trener tražio od nas smo ispoštovali. Kada su ovakvi rezultati moram biti zadovoljan i svojom igrom, ali naravno da uvek može bolje. Ali za igre svakoga od nas je zaslužan ceo tim, a svima u ligi smo pokazali kako treba da izgleda prava ekipa. Sada idemo na zasluženi odmor, a onda na proleće ponovo da beležimo ovako sjajne rezultate i donesemo još jednu titulu Crvenoj zvezdi — poručuje Marko Dedijer.

Naravno, kada se priča o mlađim kategorijama nešeg kluba uvek se ističe da je glavni cilj da što više ovih momaka zaigra u prvom timu. Luka Adžić, Uroš Račić, Luka i Ivan Ilić dokaz su da se talenat i dobar rad isplate i da će Crvena zvezda uvek biti okrenuta svojoj deci.

 

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама