Фудбал Фудбал/Вести

Pešić – U glavama je već gradski derbi

Sa čak četiri gola u mreži čačanskog Borca fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Dva pogotka delo su našeg špica Aleksandra Pešića.

pesicvestNIK_3271.JPG

– Kod mog prvog gola smo napravili lepu akciju po levoj strani terena, Milić mi je sjajno asistirao. Lako sam poslao loptu na kraju u mrežu. Kod drugog pogotka iz penala sam dosta razmišljao kako da šutnem. Teren je jako loš i da sam jako šutnuo postojala bi opasnost da se okliznem i promačim. Rešio sam da probam na ovaj način i da se nadam najboljem. Sve je na kraju ispalo dobro i drago mi je da je moja ekipa zabeležila novu pobedu i obezbedila sebi mesto u Kupu Srbije na proleće – rekao je Pešić.

Izabranici Vladana Milojevića u Čačku su nastupali u nešto izmenjenom sastavu.
– Pokazali smo na jučerašnjoj utakmici da su svi igrači iz naše ekipe fantastični. Izostanak nekolicine standardnih prvotimaca nije se odrazio na našu igru. Imamo zaista sjajne igrače, tu su mladi Uroš Račić i Luka Ilić koji su zaista neverovatni talenti, Babić se u Čačku odlično snašao, a drago mi je što je i Bainović dobio šansu i odlično je iskoristio. Navikli smo na rotacije u ekipi zbog velikog borja utakmica, a na meču sa Borcem su naši mladi igrači pokazali da na njih ozbiljno moze da se računa.

Na meču sa Borcem Pešić je postigao 14. pogodak u sezoni.
– To je podatak koji me raduje i koji mi mnogo znači, ali zaista kolektiv uvek stavljam ispred pojedinca. Ovaj tim je počeo odlično, svi smo silno motivisani da ostanemo zabeleženi u Zvezdinoj istoriji sa što većim uspehom iza sebe. Želimo da dočekamo proleće u Evropi i da osvojimo titulu, kao i Kup. Mislim da sa ovakvom grupom igrača i sa odnosom koji svi imamo prema radu možemo daleko da doguramo. Zato zaista nije fraza kada kažem da nije bitno ko daje golove, važno je samo da pobeđujemo.

Za samo dva dana fudbalere Crvene zvezde očekuje nastavak takmičenja u Superligi.
– Od početka sezone u svim našim izjavama možete pročitati da idemo utakmicu po utakmicu i zaista je tako. Sada nam je svima u glavama jedino susret sa Radom, koji je na program već u subotu. Negde se provuče neka misao i o utakmici u Ligi Evrope koju igramo protiv BATE Borisova, jer je ona možda i odlučujuća u grupnoj fazi. Ipak, prvenstvo nam je najbitnije, moramo da osvojimo tri boda u gradskom derbiju kako bismo se učvrstili na prvom mestu na tabeli i kako bismo bili korak bliže tituli – poručio je Pešić.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама