Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Звездаштво

Blagojević – Neka i u četvrtak bude 1:0

Junak susreta između Arsenala i Zvezde, strelac pobedonosnog gola u Beogradu Cvijetin Blagojević, prisetio se uspeha koji je ostvarila njgeova ekipa u dvomeču sa londonskim Arsenalom.

540-blagoje-543.jpg

– Mnogi povlače paralelu između naše ekipe i aktuelnog Zvezdinog tima, svi se prisećamo našeg susreta i priželjkujemo da se istorija ponovi. Mnogo vremena je prošlo, skoro 40 godina. Arsenal je ostao veliki klub kao i tada. Kod nas je slična situacija kao i u to vreme, tada je na pomolu bilo stvaranje nove ekipe na čelu sa Brankom Stankovićem. On je bio prava gormada, Ambasador,trener nad trenerima koji nas je držao čvrsto. Uz Dragana Džajića koji je tada postao sportski direktor, doneo je prevagu. Njih dvoji cu smo slušali i beležili smo odlične rezultate. Pobeđivali smo na putu do finala Kupa UEFA mnoge evropske velikane i želeo bih da ovi momci idu našim stopama – rekao je Blagojević.

Blagojević se nada da će se na Marakani istorija ponoviti.

– Najsrećniji bih bio kada bi se sve ponovilo i kada bi i u četvrtak bilo 1:0. Želeo bih da Luka Adžić, koji je bio moj igrač u mlađim kategorijama i koji je već tada nagoveštavao da će biti fantastičan fudbaler, postigne pobedonosni gol. Dalje neka istorija nastavi da se ponavlja, da dinastija Savić nastavi da vlada u Londonu i da Vujadin na stadionu Arsenala postigne pogodak.

Zvezdin slavni vezista prisetio se akcije na Marakani u kojoj je Zvezda postigla pobedonosni gol na meču sa Arsenalom.

– Sećam  se tog gola do najsitnijih detalja. Taj pogodak sličan je onom koji smo kasnije postigli u Londonu. Muslin i ja smo krenuli akciju iz zadnje linije, išli po desnoj strani, dodali Šestiću koji je proigrao Pižona. Njegov šut odbio se od stative, lopta je stigla do mene i sproveo sam je u mrežu. Neopisiv osećaj, želeo bih ovim momcima da ga u četvrtak osete.

Blagojević ističe da će navijači biti velika pomoć izabranicima Vladana Milojevića.

– Posle treće utakmice koju sam odigrao u Crvenoj zvezdi navijači su mi posvetili pesmu koja mi je bila pokretač i davala mi dodatni motiv da dam sve od sebe na terenu. Zato najbolje znam koliko će našim igračima pomoći u četvrtak podrška sa tribina. Atmosfera koju prave naši navijači je nešto što se retko gde može sresti. Huk sa tribina pokreće i izvlači iz Zvezdinih igrača najbolje – poručio je Blagojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама