Фудбал Фудбал/Вести

Milojević: Spremni za okršaj na krovu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Utakmicama desetog kola nastavlja se Superliga Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi Voždovca, a meč je na programu sutra, 17. septembra, od 17 časova.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji duel.

– Vraćamo se domaćem šampionatu utakmicom sa Voždovcem. Treba brzo da se povratimo od meča sa BATE Borisovim koji smo igrali u četvrtak. Okrećemo se susretu sa ekipom koja igra dosta dobro i koja je u vrhu tabele. Njihova karakteristika je to što igraju dosta kvalitetno i kod kuće i na strani, to se vidi po rezultatima. Na nama je da sumiramo utiske i da danas posle treninga vidimo kakva je situacija sa igračima i u kakvom ćemo sastavu nastupati – rekao je Milojević i dodao:

– Imamo dosta fudbalera i svi svojim radom i zalaganjem zaslužuju da igraju. Ono što mene najviše raduje i zbog čega sam izuzetno ponosan jeste činjenica da su i igrači koji nisu na svakom meču u protokolu potpuno spremni da igraju. Sastav će zavisiti i od zdravstvenog stanja mojih fudbalera, volim da komuniciram sa njima jer oni najbolje poznaju svoje telo i znaju kako se osećaju. To mi dosta pomaže u sastavljanju tima. Prošle godine se tako namestilo da je Zvezda izgubila od Voždovca, pokazalo se na kraju da je to bila prelomna utakmica u sezoni, ali to ostavljamo iza sebe. Mi imamo svoj plan, idemo da odigramo kako najbolje umemo.

Teren na krovu tržnog centra na kome se igra sutrašnji meč specifičan je po svojoj podlozi.

– Dosta se priča o podlozi na njihovom terenu, ali mi tu ništa ne možemo da uradimo. Ekipa koja igra na veštačkoj travi se odavno prilagodila na nju, mi radimo u nekim drugim uslovima, ali to je tako i ne razmišljamo o podlozi.

Zvezdin vezista Andrija Luković nastupa na pozajmici u Voždovcu. On je u prethodnom kolu bio dvostruki strelac za Zmajeve.

– Кao treneru jako mi je drago zbog Andrije, već sam rekao da je on kvalitetan igrač, pravi profesionalac i dobar momak. To mu se sada vreća na najbolji mogući način i jako sam srećan zbog toga. Želim mu da tako i nastavi.

Milojević se osvrnuo i na meč u Ligi Evrope protiv BATE Borisova.

– Bila je to prava evropska utakmica, jak ritam tokom svih 90 minuta. Moj najveći utisak je to da se Crvena zvezda vratila i da su nam potrebne ovakve utakmice. Još jednom smo pokazali da smo veliki i dostojanstven klub. Organizacija je bila odlična i pohvalio bih sve ljude iz našeg kluba koji su učestvovali u njoj. U ovom trenutku predstavljate i svoj klub i svoju zemlju. Navijači su bili predivni, još jednom su pokazali da im nema premca u Evropi i ponosan sam što Zvezda igra ovako velike mečeve sa jakim protivnicima. Sve ostalo je u drugom planu, meč ide u arhivu, a ostaće zapamćeno da smo vratili Zvezdu tamo gde stvarno pripada i očekujem da će tu i ostati još mnogo godina.

Jak tempo rada ne ostavlja posledice na Zvezdinog stratega.

– Uvek se osećam lepo. Svakog dana jedva čekam trening sa svojim igračima, iako ima zamora i neprospavanih noći. Verovatno je zato lep ovaj posao i zato ga toliko volim.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde iskoristio je priliku da čestita košarkaškoj reprezentaciji Srbije plasman u finale Evropskog prvenstva.

– Stižemo da pratimo sve utakmice, sinoć sam na zahtev svojih igrača pomerio trening kako bismo ranije završili i stigli da pogledamo meč protiv Rusije. Svi su jedva čekali utakmicu i to je juče bio najveći događaj. Кao građanin Srbije i kao trener Crvene zvezde zaista sam ponosan na naše reprezentativce, oni daju svima nama sportistima motiv da težimo da budemo na vrhu, da svako na svoj način da doprinos i da predstavimo svoju zemlju u najboljem svetlu. Očekujem da ćemo osvojiti zlatnu medalju u finalu, još jednom smo pokazali šta znači kolektvini duh i snaga tima, kada se svi držimo zajedno možemo mnogo toga da postignemo. Želo bih da čestitam našim košarkašima u ime igrača, stručnog štaba , čitavog Fudbalskog kluba Crvena zvezda plasaman u finale. Što god da urade u nedelju oni su za nas pobednici – rekao je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама