Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Radnički Niš 4:0 (1:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Spuštena je zavesa na fudbalski šampionat Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde sezonu su završili na drugom mestu iako su više od 30 kola suvereno držali konce u svojim rukama i zauzimali prvo mesto. Priliku da sezonu ipak završe sa trofejom, izabranici Boška Đurovskog imaće narednog vikenda, kada će odmeriti snage sa najvećim rivalom u finalu Kupa.

540-zvezda-6453.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 11.820
Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)
Strelci: Boaći u 18′, 48′ i 61′, Petković u 90′.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Le Talek, Anđelković, Donald, Ristić, Adžić, Plavšić, Vučićević, Boaći.
Rezerve: Manojlović, Račić, Poletanović, Milijaš, Milić, Srnić, Pavkov.

Radnički: Bajić, Živković, Arsić, Petrović, Ljubisavljević, Mrkić, Živković, Stanojević, Noma, Sanković, Kojić.
Rezerve: Kojić, Bulatović, Stojanović, Popara, Tomić, Jovanović, Apostolović.

Poslednji susret na svom stadionu kada je takmičarska 2016/17 u pitanju crveno-beli završili su pobedom nad Radničkim iz Niša. Odskorašnji šef struke Boško Đurovski od prvog minuta na teren je poslao poletarce Vučićevića i Adžića. Rasterećeni fudbaleri najtrofejnijeg srpskog kluba, prikazali su dopadljivu partiju pred desetak hiljada navijača.

Tim iz Ljutice Bogdana do prednosti je došao u 18. minutu golom Boaćija, koji je odlično iskoristio savršen pas u prostor, zaobišao golmana i pogodio cilj. Tokom čitavog meča igralo se na polovini Radničkog koji za 90 minuta nijednom nije ozbiljnije ugrozio Kahrimana. Na drugoj strani, Boaćija, Ristića i u nastavku Plavšića milimetri su delili od postizanja evrogolova. U sva tri navrata prečka nije bila saveznik Crvene zvezde. Međutim i pored toga, „Meraklije“ su ispraćene sa četiri gola u svojoj mreži, prvenstveno zahvaljujući het-triku Ričmonda Boaćija. Snažni napadač pored pomenutog 18. minuta gol je pogađao i u 48. odnosno 60. minutu. Nakon sat vremena igre njega je na terenu zamenio Nenad Milijaš. Konačan rezultat postavio je Marko Petković u 90. minutu nakon odlične akcije Milijaša i Anđelkovića koji je i danas zabeležio dve asistencije.

Nema dileme, da ostaje veliki žal za izgubljenom titulom u finišu prvenstvene trke, ali u Zvezdi nema vremena za žaljenje. Već narednog vikenda sledi borba za novi trofej, u najmasovnijem takmičenju. Biće to prilika da Đurovski i njegovi puleni dokažu da su najkvalitetniji sastav u Srbiji.

Poseban utisak i poglavlje sa današnje utakmice na stadionu „Rajko Mitić“ zaslužuju navijači. Zvezdina publika prepoznala je pravi momenat da podrži svoje ljubimce i tokom svih 90 minuta Topčidersko brdo orilo se pesmom Zvezdinih navijača.

Sezona na izmaku definitivno nije ispunila očekivanja kada su ambicije najtrofejnijeg srpskog kluba u pitanju. Ostaje prilika da se dođe do pehara u Kupu a nakon toga, novo zbijanje redova i pokušaj da se kroz kvalifikacije dođe do grupne faze Lige Evrope.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама