Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Javor – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je slavila na poslednjem gostovanju ove sezone, i to ubedljivim rezultatom.

540-sampioni-52343.jpg

Stadion: U Ivanjici
Gledalaca: 2.000
Sudija: Danilo Grujić
Strelci: Kanga (pen) u 39′, Donald u 76′ i Boaći (pen) u 87′.

Javor: Đogatović, Karišik, Eliomar, Kolaković, Sević Tripković, Terzić, Derek, Amanović, Mitošević, Milovanović.
Rezerve: Glintić, Tomanović, Ristovski, Gafurov, Mfutila, Obradović, Maričić.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plašić, Milić, Boaći.
Rezerve: Manojlović, Ristić, Srnić, Pavkov, Vujaklija, Sikimić, Vučićević.

Zvezdin trener Boško Đurovski nije mnogo menjao timu odnosu na prethodno kolo, sa izuzetkom na poziciji krila, jer je Nemanja Milić zaigrao na desnoj strani umesto Srnića. Plavšić je automatski bio pozicioniran na levom boku, ali su njih dvojica tokom utakmice menjala strane. U prvom delu igre nije bilo mnogo prilika ni na jednoj strani. Javor je najbolju šansu propustio u 13. minutu kada je Eliomar posle brze kontre ušao u kazneni prostor Crvene zvezde, šutirao i pogodio spoljni deo mreže. U redovima našeg tima najčešće je šutirao Kanga, ali nije uspevao da bude precizan. Boaći je po pravilu bivao okružen nekolicinom fudbalera u belim dresovima, i nije mu bilo lako da dođe do pozicija za šut.

Jedan od najlepših poteza na utakmici viđen je u 30. minutu kada je Marko Petković predriblao kompletnu odbranu Javora, stigao nadomak peterca ali mu je na kraju lopta pobegla i završila u naručju Đogatovića. Zvezdin desni bek je i na ovoj utakmici potvrdio dobru formu, i najzaslužniji je što je u 37. minutu dosuđen jedanaesterac za Crvenu zvezdu. Nakon akcije njega i Plavšića, Derek je igrao rukom, i na taj način je zaradio svoj drugi žuti karton. Precizan sa bele tačke bio je Kanga, i crveno-beli su na odmor otišli sa golom prednosti.

U drugom delu utakmica je bila znatno sporija. Domaćin sa igračem manje nije ni verovao da može do preokreta, dok su naši fudbaleri pokušavali da dođu do gola, ali bez prave vatre i žestine. Plavšić je propustio najbolju priliku sredinom drugog poluvremena, ali se isprečila stativa. Trener Đurovski je šansu pružio Ristiću, Vujakliji, ali i debitantu Vanji Vučićeviću, što je podatak koji treba upamtiti.

U 76. minutu Zvezda je stigla do 2:0. Ristić je izveo skraćeni korner, a Donald bio najviši u skoku, i glavom okrznuo loptu. Konačan rezultat postavljen je u 87. minutu. Slično kao i u prvom poluvremenu, igrači Javora su neoprezni bili u kaznenom prostoru, i nakon novog igranja rukom, dosuđen je još jedan jedanaesterac. Ovoga puta loptu je dohvatio Boaći, i preciznim udarcem postavio konačnih 3:0 za Crvenu zvezdu.

Crveno-beli u poslednjem kolu u nedelju dočekuju Radnički iz Niša.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама