Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Vojvodina 2:0 (0:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Još četiri! Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su u veoma teškoj utakmici protiv Vojvodine da trijumfuju i zadrže čeonu poziciju na tabeli!

540-pobeda-452346.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 16.841
Sudija: Srđan Obradović (Jagodina)
Strelci: Kanga (pen) u 83′ i Plavšić u 89′.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Poletanović, Kanga, Plavšić, Ruiz, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Račić, Milijaš, Adžić, Srnić, Ristić, Sikimić.

Vojvodina: Rockov, Meleg, Paločević, Lakićević, Planić, Antić, Malbašić, Vukasović, Jovančić, Maslać, Trujić.
Rezerve: Kordić, Kovačević, Babić, Stamenić, Knežević, Spremo, Zličić.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović odlučio je da na desnom boku ponovo ukaže šansu Džonu Ruizu, dok je Srđan Plavšić ponovo igrao na levoj strani. Umesto suspendovanog Donalda, mesto u veznom redu zauzeo je Marko Poletanović. Utisak je da su i Crvena zvezda i Vojvodina nakon prvih imali za čime da žale. Najbolju šansu za naš tim imao je Ričmond Boaći u 22. minutu. Kanga je bio u ulozi asistenta, Boaći se najpre odlično oslobodio čuvara, prebacio loptu na levu nogu, ali veoma loše šutirao. Na drugoj strani, Vukasović je posle povratne lopte mogao znatno bolje da šutira, ali srećom i on je loše zahvatio loptu. Crveno-beli su pokušavali šutevima sa distance, kao i centaršutevima sa bokova, ali nisu uspevali da stvore visinsku prednost u vazduhu.

U nastavku utakmice Plavšić i Ruiz su zamenili strane, a Crvena zvezda je zaigrala ofanzivnije i odlučnije. Vojvodina je sav svoj fokus usmerila na defanzivu, i u takvoj postavci stvari bilo je pitanje trenutka kada će odbrana Novosađana popustiti. Međutim, lopta nije htela u gol, iako su crveno-beli često pretili. Boaći, Kanga, Anđelković, Plavšić, pokušavali su u više navrata da postignu gol, ali uvek je nedostajalo malo.

Jedan od bitnijih momenata dogodio se u 70. minutu kada je isključen levi bek Vojvodine, Nikola Antić. Crvena zvezda je napala još žešće, a u tim trenucima najbolju priliku propustio je Petković, koji nije uspeo da pogodi okvir gola. U 81. minutu dosuđen je jedanaesterac za Zvezdu, nakon što je u kaznenom prostoru sapleten Boaći. Najstrožu kaznu izveo je Kanga, i pogodio!

Do kraja utakmice, Zvezda je uspela da postigne i drugi gol. Kanga je uposlio Boaćija u prostor, a ovaj nesebično dodao do Plavšića koji u trku šutira i postavlja konačan rezultat utakmice.

Važna pobeda Crvene zvezde za ostanak na prvom mestu na tabeli, četiri kola pre kraja prvenstva.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама