Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Kup: Čukarički – Crvena zvezda 1:4 (1:4)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U prvoj polufinalnoj utakmici Crvena zvezda je na Banovom brdu još jednom odigrala dobru utakmicu, i ubeležila ubedljivu pobedu!

540-kup-432673.jpg

Stadion: FK Čukarički
Gledalaca: 2,000
Sudija: Milorad Mažić
Strelci: S. Jovanović u 40′ za Čukarički, a Le Talek u 12′, Boaći u 19′ i  39′, Đurić (autogol) u 33′ za Crvenu zvezdu.

Čukarički: Petrić, P. Jovanović, Bogosavac, Đurić, Lagator, Srnić, Kajević, Bojić, Obradović, S. Jovanović, Ožegović.
Rezerve: Pajović, Jevtić, Matić, Kopitović, Radonjić, Milojević, Radić.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Srnić, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Poletanović, Milijaš, Ristić, Adžić, Ruiz, Sikimić.

Čukarički i Crvena zvezda su nas navikli na veoma efikasne i dobre utakmice ove sezone. Prethodni duel ova dva rivala završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 4:3, i po ocenama mnogih, to je bila jedna od najkvalitetnijih utakmica ove sezone. Ništa manje efikasno i uzbudljivo nije bilo ni danas, a Crvena zvezda je ostvarila kapitalnu prednost pred revanš utakmicu u Beogradu za dve nedelje.

Sve je počelo u 12. minutu. Nakon kornera i intervencije odbrane domaćina, lopta je stigla do Anđelkovića na levom boku. Naš bek je primetio Le Taleka na drugoj stativi, poslao mu izuzetno upotrebljiv centaršut, a naš vezni fudbaler još jednom pokazao da je odličan u igri glavom; veoma snažno i precizno je šutirao pod prečku, prethodno izbegavši ofsajd poziciju.

U 19. minutu, bilo je 2:0. Plavšić je pokazao neverovatnu borbenost, a naposletku je fudbalski besprekorno pronašao Petkovića. Naš bek je mirno, strpljivo sačekao da mu se saigrači otvore, i poslao je pravovremenu asistenciju ka Boaćiju kojem nije bilo teško da duplira Zvezdinu prednost!

Ponovo je Plavšić bio glavni akter prilikom trećeg gola Zvezde u 33. minutu! Plavšić je uputio centaršut u srce peterca, ali je lopta zakačila Đurića, promenila pravac i ušla u mrežu golmana Petrića.

Crvena zvezda je do prednosti od četiri gola stigla u 39. minutu. I ponovo je Plavšić prošao Bogosavca, uputio centaršut, a loptu spremno sačekao Boaći i postigao svoj drugi gol. Da sve ne bude idealno po Crvenu zvezdu, postarao se Saša Jovanović koji je spremno u 40. minutu sačekao povratnu loptu Ožegovića, i šutirao veoma snažno. Manojlović ništa nije mogao da učini.

U drugom poluvremenu viđeno je znatno manje uzbuđenja. Naš tim je bio zadovoljan stečenom prednošću, i može se reći da je rutinski utakmicu priveo kraju. Doduše, Filip Manojlović je u dva navrata izuzetno reagovao, i odbranio nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Aleksandru Jevtiću dva šuta. Najpre u 46. minutu, kada je Čukarički odmah nakon polaska sa centra bio u stopostotonoj šansi, ali je Manojlović ušao u šut Jevtiću i sprečio da ga postigne gol nakon samo 15-ak sekundi od ulaska u igru. Drugi put je Manojlović refleksno odbranio udarac Jevtića u finišu utakmice. Crvena zvezda je u drugom delu tek u završnici uspela da zapreti preko Adžića i Srnića, ali nije bilo promene rezultata. Osim Luke Adžića, na terenu su se u nastavku meča našli i Poletanović i Ristić.

Pobeda Crvene zvezde koja dodatno uliva samopouzdanje pred nedeljnu, izuzetno važnu utakmicu protiv Vojvodine.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама