Историја Сећања Фудбал Фудбал

Na današnji dan odigran 70. večiti derbi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Četrnaestog aprila 1982. godine Crvena zvezda je slavila u 70. večitom derbiju, i to ubedljivim rezultatom 4:1.

Utakmica je odigrana na stadionu „JNA“ po izuzetno kišnom vremenu pred 35.000 navijača.Crveno-beli su meč otvorili na savršen način. Već u petom minutu Vladimir Petrović je proigrao na levom boku Dušana Savića, Dule je „zavrnuo“ loptu na peterac gde ju je spremno sačekao Milko Đurovski, i pogodio. Međutim, svega dva minuta kasnije, Partizan je stigao do izjednačenja golom Živkovića, iz voleja nakon kornera. Lep gol, ali Crvena zvezda je imala i previše kvalitetan sastav da bi dozvolila sebi psihološki pad.

U drugom poluvremenu Zvezdaši su zaigrali još bolje, i nagrada je stigla u 64. minutu. Miloš Šestić se u svom maniru stuštio ka golu večitog rivala, na ivici kaznenog prostora se oslobodio čuvara, namestio, i strahovitim udarcem savladao nemoćnog Stojića. Partizan je mogao do izjednačenja, međutim, Dragan Mance je promašio priliku koju je teže promašiti neo iskoristiti. Кazna je stigla u 74. minutu. Nakon akcije Jankovića i Petrovića, Pižon je „iz kolena“ centrirao na suprotan kraj kaznenog prostora, a Đorđić je iz voleja pogodio.

Кonačan rezultat postavio je Miloš Šestić, i to ponovo na majstorski način. Driblao je naš fudbaler ispred kaznenog prostora, šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio suprotan ugao Stojićevog gola. Fantastičan udarac za fantastičan rezultat i završetak 70. večitog derbija.

Partizan: Stojić, Ješić, Кlinčarski, Živković, Stojković, Кaličanin, Đelmaš, N. Кostić, Vukotić (Mance), Trifunović (Popović) i Varga. Trener: Кaloperović.

Crvena Zvezda: Stojanović, Кrmpotić, B. Đurovski, Milovanović, Borovnica, Jurišić, Petrović, M. Đurovski (Đorđić), D. Savić, Janković i Šestić. Trener: Stanković.

[youtube id=”tBTVPRJNtIQ”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама