Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Aris (Lamasol) 3:1 (1:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu na pripremama na Kipru. Ovoga puta, tim iz Beograda savladao je kiparaskog prvoligaša Aris.

540-CZV-ARIS-GASSA.jpg

Stadion: U Pafosu.
Strelci: Boaći u 39′ i 59′, Ruiz u 84′ za Crvenu zvezdu, a  Paklou u 17′ za Aris.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Milić, Plavšić, Pavkov, Boaći.
Rezerve: Stanković, Rendulić, Milošević, Račić, Poletanović, Milijaš, Ruiz, Srnić, Adžić, Vujaklija.

Aris: Got, Masonos, Kristodolu, Luelna, Teofilion, Kirjakoks, Frangos, Martins, Gonzales, Oskar, Paklou.
Rezerve: Alvarez, Andreas, Marinos, Konstatinov, Pelailonos, Foti, Felios, Minas.

Na ovoj utakmici Zvezdin trener je po prvi put „upario“ štoperski tandem Luković Frimpong, dok se Damjan Le Talek vratio u vezni red. Kiparski Aris nalazi u sred takmičarske sezone, tako da nije u ovoj utakmici nastupio u najjačem mogućem sastavu, ali se videlo da je ekipa u takmičarskom ritmu.

Stekao se utisak da je Zvezda bila bolji rival u prvom delu igre. Ako se izuzme veći posed lopte, Zvezda je stvorila i više prilika od Arisa, ali je našim fudbalerima nedostajalo koncentracije, ali i sreće da postignu više do jednog gola. Aris je poveo u 17. minutu nakon kornera; najbolje se u gužvi snašao Paklou, i doveo je „zelene“ u prednost. I pre primljenog gola Crvena zvezda je pretila, a nakon gola se igra u potpunosti prebacila na polovinu Arisa. Zvezda je dosta uspešno pretila preko bokova, ali je izostajao poslednji pas odnosno centaršut. Najbolju priliku u prvom delu igre propustio je Milan Pavkov. Ričmond Boaći je poslao odličnu loptu u srce kaznenog prostora, ali Pavkov je traljavo šutirao i promašio ceo gol.

Za rezultatsko poravnanje poprinuli su se Dušan Anđelković i Ričmond Boaći. Zvezdin levi bek je još jednom pokazao da je u izvanrednoj formi. Nezaustavljivo je prošao po levoj strani, pronašao samog Boaćija koji rutinski trese mrežu sa osam metara. Zvezda je mogla u potpunosti da preokrene rezultat u samoj završnici prvog dela igre, ali Frimpong nije imao sreće jer je nakon gužve u kaznenom prostoru njegov šut zaustavljen na gol liniji.

Odmah na početku drugog poluvremena, umesto Pavkova je u igru ušao Džon Ruiz. Crvena zvezda je od starta nametula svoju igru, i bilo je pitanje trenutka kaa će povesti. Taj trenutak dogodio se u 59. minutu, a akteri su bili identični kao i kod prvog gola. Anđelković je ponovo uposlio Boaćija pasom po zemlji, a Boaći na sličan način postigao svoj drugi gol danas, a treći na ovim pripremama.

Ubrzo nakon tog gola, Zvezdin trener je napravio hokejašku izmenu, i na teren poslao gotovo celu klupu. Od 65. minuta, Zvezda je igrala u sastavu: Manojlović, Petković, Račić, Rendulić, Milošević, Poletanović, Milijaš, Adžić, Ruiz, Srnić, Vujaklija.

Dobru priliku u 68. minutu propustio je Džon Ruiz. Iako je bio u skoro pa „mrtvom“ uglu, odlučio se da šutira umesto da asistira ka Vujakliji, i pogrešio. Da mu nije zamerio, Vujaklija je pokazao u 84. minutu kada je Crvena zvezda izvela munjevit napad. Vujaklija je poslao odličan pas u prostor, a Ruiz pokazao koliko je brz; pokupio je loptu, povukao u kazneni prostor i proturio je ispod golmana za konačnih 3:1. Do kraja utakmice u nekoliko navrata pretio je i mladi Luka Adžić, ali nije imao sreće da zatrese mrežu.

Crvena zvezda će narednu proveru na pripremama imati u petak, 13. februara, a protivnik će biti ukrajinski Zirke..

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама