СДЦЗ Хокеј

Bleda Zvezda pregažena u Ljubljani

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde, predvođeni novim trenerom, Rusom Igorom Krivošlik, i najnovijim pojačanjem, beloruskim golmanom Vitalijem Belinskim, otišla na megdan hokejašima Slavije u Ljubljanu, u okviro SLO lige. Očekivalo se da nakon pobede nad Medveščakom Zvezdini hokejaši odigraju još jednu dobru utakmicu, ali desilo se upravo suprotno. Veoma nedisciplinovanom igrom u prve dve trećine, sa velikim brojem bespotrebnih isključenja, Zvezdini hokejaši su pokazali kako ne treba da se igra. Domaćin je to iskoristio na najbolji mogući način i prve dve trećine rešio u svoju korist 2:1 i 4:1.

Moramo istaći da je bez obzira na ovako visok rezultat na kraju druge trećine (6:2), Zvezdin golman, Vitalij Belinski, branio zaista fantastično. U nekim trenutcima je pravio prave parade, kako to čine i fudbalski golmani, ali indolentnost Zvezdinih hokejaša je bukvalno upropastila sav trud Belorusa. Strelci za Zvezdu u prva dva perioda igre bili su Buhkin (1:1) i Glavonjić (2:2). U ovom periodu igre došlo je i do povrede Zvezdinog novopridošlog golmana (udarac pakom u glavu), koga na golu menja Jovan Feher.

Poslednji period igre doneo je i mnogo ozbiljniji pristup Zvezdinih hokejaša. Izgledalo je kao da su hteli da pokažu da znaju da igraju i da pobede protiv Partizana i Medveščaka nisu bile slučajne.

Na samom početku Buhkin smanjuje na 6:3, i Zvezda zaista igra dobro i ređa prilike pred golom domaćina, ali izostaje realizacija. U tim trenutcima gol Slavije je viso u zraku, ali sve se završilo na tome. I kako to obično biva, kada ne iskoristite svoj prilike stiže kazna. U trenutcima kada je Zvezda ostala sa igračem manje, domaćini to koriste i postavlaju konačan rezultat susreta 7:3.

Nadamo se da će ovaj težak poraz biti za nauk i treneru i igračima da u sledećim utakmicama poprave pristup igri i shvate čiji grb nose na grudima. Takođe treba da napomenemo da dosadašnji trener Nenad Milinković ostaje deo stručnog štaba i verujemo da će biti od velike pomoći novopridošlom treneru Igoru Krivošliku.

 

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама