Фудбал Фудбал/Вести

Sikimić srušio ”građevinare”

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je zabeležila novu pobedu, i to u okviru 14. kola Superlige. Nova tri boda osvojena su nakon što su naši fudbaleri savladali Rad.

U okviru 14. kola fudbalskog prvenstva Srbije, na najvećem srpskom stadionu sastali su se Crvena zvezda i Rad. Gradski derbi odigran je pred oko 6000 navijača. Šef struke crveno-belih zamenu za Kangu našao je u Andriji Lukoviću koji se iz susreta u susret nameće dobrim igrama. Svakako vredna pomena je i informacija da je meč sa „građevinarima“ bio 500. u karijeri Zvezdinog trenera golmana Srđana Maksimovića.

Kao i nekoliko prethodnih duela odigranih na stadionu „Rajko Mitić“ i ovoga puta su fudbaleri iz Ljutice Bogdana ušli smireno u utakmicu i strpljivom igrom pokušavali da ugroze gol rivala. Sve vredno pomena u prvih 45 minuta zbilo se pred golom Filipovića koji je nekoliko puta morao dobro da se pomuči da ukroti pokušaje Sikimića, Lukovića i Plavšića. Visokim presingom, Luković i drugovi naterali su rivala da isključivo razmišlja o odbrani svog gola. Prva dobra akcija izvedena je u 14. minutu kada je iskusni Sikimić šutirao glavom nakon centaršuta Anđelkovića, međutim nije bio precizan. Svojom energinošću i agresivnošću istakao se i Plavšić koji je učestvovao u skoro svim opasnim akcijama svog tima, a na isteku pola časa igre izveo je i najbolji potez prvog poluvremena. Odbijenu loptu iz šesnaesterca gostiju sačekao je na volej, odlično tukao, međutim golman Rada bio je oprezan i uspeo da loptu skrene u korner.

Gotovo da je postala praksa u prethodnim utakmicama da su druga poluvremena na Marakani sadržajnija. I ovoga puta viđeno je tri gola. Već u uvodnim momentima, Sikimić je doveo svoj tim u vođstvo. Centrirao je sa leve strane Anđelković, prvi do lopte je došao Ruiz čiji je udarac izblokiran, ali kao i mnogo puta do sada, na pravom mestu u pravo vreme našao se Zvezdin veteran i postigao gol. Od tog momenta, gosti su se otvorili i krenuli ofanzivnije ka mreži Manojlovića. Istina je da nisu imali ozbiljnijih pokušaja sve do 65. minuta kada su kaznili jednu nesmotrenost odbrane srpskog šampiona i stigli do izjednačenja. Pogodak je delo Denića koji je sa nekoliko metara neometano udarcem glavom matirao nemoćnog Manojlovića u ovoj situaciji. Praktično u poslednjih 25 minuta utakmice sve je krenulo ispočetka. Gosti su se ponovo povukli na svoju polovinu i pokušavali da sačuvaju svoju mrežu. Suočeni sa istinom da vreme ne radi za njih crveno-beli su krenuli odlučno u nove napade i po novi gol. Dočekali su ga 15 minuta pre kraja. Strelac, ponovo Sikimić. Neuspelu ofsajd zamku, odlično je iskoristio Sikimić i pravovremenu asistenciju Donalda pretvorio u novi gol i ispostaviće se pobedu izabranika Miodraga Božovića.

Dugo nije viđena situacija da u poslednjim momentima na svom terenu navijači Crvene zvezde strepe za rezultat. Upravo su to uspeli „građevinari“ koji su u samom finišu izveli nekoliko udaraca iz ugla, ali promene rezultata nije bilo.

Narednog vikenda sledi gostovanje u Čačku, ekipi Borca, pa pauza usled obaveza reprezentacije. Naredni meč u Ljutice Bogdana, na stadionu „Rajko Mitić“ Crvene zvezda odigraće tek za mesec dana, odnosno 30. novembra.

Crvena zvezda – Rad 2:1 (0:0)
Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 6.480. Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad). Strelci: Sikimić u 48′ i 75′ za Crvenu zvezdu, a Denić u 65′ za Rad

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Le Talek, Anđelković, Donald, Poletanović, An. Luković, Plavšić, Ruiz, Sikimić.
Rezerve: Supić, Cvetković, Rendulić, Ristić, Babunski, Srnić, Vieira.

Rad: Filipović, Ljubinković, Ćulum, Denić, Petrović, Lutovac, Đenić, Maraš, Mladenović, Jovanović, Bates.
Rezerve: Mićanović, Rusmir, Lončar, Šipčić, Vico, Petković, Marković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама